Promocija Outlook festivala u Beogradu
29. apr 2015. @ 13:44

Promocija Outlook festivala u Beogradu

Savamala, 2. maj 2015.

Outlook festival je najveći Soundsystem festival u Evropi koji spaja najveća i najzanimljivija imena globalne bass scene. Tokom četiri dana krajem leta, festival se dešava uz samu obalu, u živopisnom zdanju napuštenog utvrđenja Punta Christa u blizini Pule. Sam festival pri identifikovanju sa bass scenom i muzikom se jasno distancira od komercijalnih izdanja koje možete videti po velikim festivalima i fokusira se na underground scenu, bio to drum&bass, jungle, grime, hip/hop, dub, reggae, dubstep, techno, house ili neki drugi žanr.

Ulazeći u svoju osmu godinu, festival je od ambicioznog poduhvata postao najozbiljniji i najcenjeniji bass festival u Evropi. Svako ko je prisustvovao bar jednom izdanju će vam zasigurno pričati o neverovatnom vajbu, sjajnoj muzici na još boljem ozvučenju, predivnom ambijentu i opuštenim ljudima.

Ove godine između ostalih nastupaju i Run The Jewels, Jurrasic 5, Roni Size Reprazent, Boy Better Know, Wiley, Madlib, Pete Rock, J Rocc, Noisia, Dusky, Shy FX, Mala, DJ EZ, Jeru The Damaja, The Beatnuts, Goldie, Zed Bias, Dub Phizix....

Za sve ostale informacije o festivalu, posetite www.outlookfestival.com

All That Bass & Monsun predstavljaju

OUTLOOK FESTIVAL 2015, Belgrade launch party
02.05.2015. Monsun / Savamala

SAM BINGA (Critical Music, 50 Weapons. Bristol / UK)
Rahmanee
Rasheed
Necone
Side1

--------


Sam Binga


Na bržoj strani dens muzike se dešavaju novi momenti koji se najčešće se pripisuju uticaju juke-a i njegovih usitnjenih ritmova i bass-a sa 808-ice, prepolovljenom tempu iz dubstep-a, ali i evoluciji zvuka koji je pionirski promovisao dBridge i podkast Autonomic. Posledica toga je da opseg 160-170 BPM ponovo postaje živahan i nadahnut, a u tom novom talasu Sam Binga se jasno pozicionirao kao jedna od centralnih figura. To je uspeo nakom samo jednog remiksa (Blackjob - Rise Again) i zajedničkog EP poduhvata sa Om Unitom (Small Victories EP) za Exit Records. Podrška je stizala sa svih strana: Rockwell, Kasra, Doc Scott, Alix Perez, Mark Pritchard, Spectrasoul, DJ Die, itd. U nameri da kapitalizuje tu pažnju i momentum, pojavljuje se na nekoliko različitih projekata: saradnja sa Addison Groove-om, sjajni singl "AYO" za Modulations, ekskluzivni singlovi za Critical, nova saradnja sa Om Unitom i Fracture-om, itd. Svakako, tu je i jedan od trenutno najtraženijih dubova, "Sambaata", nastala kao remix Shy FX "Bambaata". Uz nebrojene nastupe širom sveta koji obuhvataju čitav spektrum andergraund dens muzike, Sam Binga je izašao iz okvira drum&bass-a i postao prepoznatljiv po svom miksu dirty-south zvuka, čikaškog footwork-a i UK bassa koji ne ostavlja danceflooe ravnodušnim.

Povezane teme: Outlook festival
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)