Sidnejska kompanija igre na sceni Srpskog narodnog pozorišta
30. mar 2018. @ 13:16

Sidnejska kompanija igre na sceni Srpskog narodnog pozorišta

Neke od najtraženijih trupa današnjice izvešće premijerno svoja koreografska ostvarenja u okviru Beogradskog festivala igre, prestižne evropske manifestacije koja se realizuje pod generalnim pokroviteljstvom kompanije Vip mobile. Novosađani će imati priliku da uživaju u nastupu Sidnejske kompanije igre, koji će se održati u Srpskom narodnom pozorištu, 3. aprila,sa početkom u 20h. Po prvi put u naš region najpoznatiji australijski ansambl dolazi sa sjajnim triptihom koga čine dela Gabrijele Nenkajvel, Rafaela Bonačele i Čenga Cunga Lunga.

Inspiraciju za koreografije ovo troje umetnika našlo je u životinji gnu kao zbiru telesnih fascinacija igrača, potom načinu na koji svetlost i tama utiču na nas, i na kraju odnosu svetla grada i sjaja Meseca u našem savremenom svetu. Sve ovo čini jedinstven spoj koji opravdava reputaciju Sidnejske kompanije igre kao kreativnog giganta sa priznatim umetničkim timom.

Bez ove trupe, osnovane 1969. godine, umetnička igra u Australiji bila bi nezamisliva. U pitanju je ansambl od 16 izuzetnih igrača, prepoznatljivim po nastupima koji publiku širom sveta ostavljaju bez daha. Dan kasnije, 4. aprila, Sidnejska kompanija igre zatvoriće ovogodišnji festival nastupom u Sava Centru.

Pod sloganom „Prestonica“, petnaesto izdanje Beogradskog festivala igre okupilo je ukupno 15 renomiranih kompanija iz 14 zemalja širom sveta, koje su nastupile sa 24 koreografske postavke.

Fotografije dostupne ljubaznošću Beogradskog festivala igre


Povezane teme: Beogradski festival igre
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)