Skream i Goldie večeras na Happynovisad bini
15. jul 2012. @ 14:09

Skream i Goldie večeras na Happynovisad bini

Istaknuti predstavnici britanske underhground scene, Skream i Goldie nastupaju večeras na Happynovisad bini na završnoj večeri Exit festivala. Iako je nastup ova dva izvođaća prvobitno bio planiran za After 2 program na Main Stage-u, zbog izmenene satnice Happynovisad stage je dobio priliku da ugosti ova dva istaknuta umetnika.

Pod uticajem onoga što je slušao u prodavnici ploča u kojoj je radio, legendarnoj Big Apple Records u južnom Londonu, Ollie Jones je počeo da pravi muziku već sa 15 godina. Pet godina kasnije, pod pseudonimom Skream, postaje ključna figura u promeni pravca britanske muzičke scene svojim udelom u razvoju dabstepa. Njegova numera „Midnight Request Line" iz 2006. godine je bila prva traka koja je podigla dabstep iz najmračnijeg andergraunda u centar pažnje šire narodne mase. Nakon remiksa za Hot Chip i Klaxons, kao i dva albuma koji su ostavili ozbiljan trag, Skream ponovo dokazuje da je spreman za veliki auditorijum svojim remiksom za „In For The Kill" od La Roux, koji je praktično odmah postao densflor hit u celom svetu. Logičan korak u razvoju karijere mladog Britanca je oformljavanje super-grupe Magnetic Man, zajedno sa još dve značajne figure u dabstepu, Bengom i Artworkom.

Skreamu će podršku pružati MC Sgt. Pokes, jedan od ljudi koji stoji iza kultnog projekta DMZ.
Clifford Joseph Price, poznat i pod nadimkom Goldie je engleski muzičar, DJ, vizuelni umetnik i glumac. Proslavio se svojim inovacijama u jungle i drum'bass muzičkim žanrovima, ali i svojom grafiti umetnošću i ulogama u filmovima i serijama „Džejms Bond – Svet nije dovoljan“, „Snatch“ i „Istendersi“. Kao muzičar, proslavio se u jungle i drum'n'bass žanrovima, objavljujući sedam albuma od početka svoje karijere 1995. godine, sve do danas. Pored plodne muzičke karijere, Goldie je u Britaniji poznat po svom „selebriti“ statusu, kao i po tome što je „optočen“ zlatom, čime i zaslužuje svoj zvučni alijas.

Društvo će mu praviti jedan od najtraženijih i najinovativnijih MC-jeva iz drum'n'bass i dubstep sveta, SP:MC. Londonski MC dobitnik je titule najboljiMC na prošlogodišnjim prestižnim Drum & Bass Arena Awards.

Povezane teme: Exit festival, Happynovisad
FACEBOOK KOMENTARI ()
KOMENTARI (1)
PR0T0N @ 15. jul 2012. 17:01 #1
Potražite Happynovisad majice u Exit shop-u na tvrđavi (samo u shopu između Main stage-a i Dance Arene) www.happynovisad.com/images/happynovisad-majica.jpg
0 0
DODAJ KOMENTAR
(ime)