Action Comics #1 prodat na aukciji za…
29. avg 2014. @ 13:59  |  vesti

Action Comics #1 prodat na aukciji za…

Nedavno se na aukciji na I-beju licitiralo za strip Action Comics#1 (prvo pojavljivanje Supermmena), a prodat je za neverovatnih (nama nezamislivih) 3,207,852.00 dolara. Ne, nije autor ovih redova zaspao na tastaturi kucajući nasumične brojeve, već se zbilja radi o iznosu nešto manjem od tri miliona i trista hiljada američkih dolara. Prodat je u odličnom stanju, a jedan deo iznosa, talnije 1% (32,078,52 dolara) biće donirani u humanitarne svrhe. Strip je tvorevina Džerija Sigela i Džoa Šustera i prvi put je bio objavljen 1938. godine. U njemu se prvi put pojavljuje Supermen, koji svoje superbivstvovanje prikriva svojim lažnim identitetom – Klarkom Kentom, a pojavljuje se i Luis Lejn, novinarka Dejli Planeta i kasnije Supermenova ljubavnica.

Pre par godina, tačnije 2011. godine, poslednji put je prodat Action Comics #1 i to za takođe neverovatna 2.16 miliona dolara, a ono što je zanimljivo, vlasnik stripa bio je glumac Nikolas Kejdž, koji je trebalo da tumači lik Supermena u nikadsnimljenom filmu Tima Bartona “Supermen živi”.

Ovde možete pogledati snimak kako je ovo izdanje održano u tako dobrom stanju.

A vi razmislite šta sve možete sebi da priuštite sa tim novcem. Čisto da vam malo pomognem, za te pare, možete kupiti Betmenov kostim, sa svim njegovim spravicama, a verovatno i betmobil.

Povezane teme: superman, film i strip
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Portreti i recenzije