Filmska adaptacija Inkala postaje izvesna?
18. jun 2013. @ 13:22  |  vesti

Filmska adaptacija Inkala postaje izvesna?

Nicolas Winding Refn polako postaje sve popularnije ime u svetu sedme umetnosti. Iako iza sebe ima tek desetak naslova, već je uspeo da formira jedinstven stil koji ćete prepoznati čak i ako ne pročitate imena napisana na uvodnoj špici. Osim što mu nasilje nije strano, on je njemu podario jedinstvenu umetničku formu, a filmovi Drive i Bronson smatraju se za sad krunom njegovog rada. Sa novim Only God Forgives stvari nisu tako jednostavne... Ali, kako god da okrenemo, Refn polako postaje jedan od onih reditelja kojem rado verujemo, a projekat koji je najavio definitivno će zainteresovati brojne ljubitelje stripa.

Naime, krajem ovog meseca u Kanu, u razgovoru za žurnal France Inter, ovaj reditelj je najavio da polako počinje sa radom na adaptaciji čuvenog francuskog stripa Inkal, SF lektiri koja je zabeležila velik uspeh i na ovim prostorima.

Inkal je jedna od najuspešnijih kolaboracija ostvarenih između scenariste Alejandra Jodorowskog and nedavno preminulog crtača Moebiusa. Nastala je 1981. godine i govori o bivšem telohranitelju Johnu DiFoolu u čije ruke jednoga dana dospeva moćni artifakt zvani Svetli Inkal zbog kojeg trupe sa svih strana galaksije kreću u poteru za njim. Crtež i scene delimično su zasnovani na tarotu, a to je samo jedan od razloga zbog kojih publika ovaj strip naziva pravom svemirskom operom (da se razumemo, Inkal nema nikakve zajedničke tačke sa Ratovima Zvezda).

Može se reći da je ova adaptacija pomalo čudan izbor za Refna, budući da Inkal nikada nije bio popularan na američkom tržištu, pa zato verujemo da će evropska publika daleko bolje prihvatiti ovaj film. Uostalom, dok on ne nađe svoj put do velikog ekrana, svi ćemo imati vremena da se podsetimo gradiva.

FACEBOOK KOMENTARI ()
KOMENTARI (3)
(neregistrovan) @ 18. jun 2013. 18:00 #1
opa!
0 0
Mare (neregistrovan) @ 19. jun 2013. 11:33 #2
ovo moze biti vrhunski ako se uradi kako treba!
0 0
anda.p (neregistrovan) @ 19. jun 2013. 15:40 #3
rece NWR da bi volio napraviti horror i neku strip adaptaciju u jednom od skorasnji interviews,i valjda sad radi na barbarella za tv,valjda nece Inkal zavrsiti kao Dina od Jodo.
0 0
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Portreti i recenzije