Aktuelno u Rosencrantzu: Jaybird, Partizani i Profesionalne tajne stripa
28. maj 2015. @ 12:30  |  vesti

Aktuelno u Rosencrantzu: Jaybird, Partizani i Profesionalne tajne stripa

Sa zavodovljstvom vam predstavljamo tri izdanja - jedno ROSENCRANTZ-ovo i dva izdanja za koje je ROSENCRANTZ ekskluzivni distributer za Srbiju!

1. Lauri i Jaakkoo Ahonen: JAYBIRD - Kreja

Mala kreja u mračnoj, mračnoj kući…
Ptičica, sitna i veoma uplašena, živi samotnjačkim životom, izolovana od svih, u ogromnoj, jezivoj staroj kući, sin svoje onemoćale, spoljašnošću uplašene, majke. Radoznao, ali prestravljen od onoga što vreba napolju, nikada nije izlazio van kuće, a nikada i neće − ako se njegova majka pita!

Dobitnik nagrada 2013. godine (nagrada Comic Book Finlandia) i 2012. Kultahuippu (za najbolje ilustrovanu knjigu godine), nagrade festivala u Luki za najbolji grafički roman godine 2014. godine, te kandidat za čuvenu Eisnerovu nagradu u dve kategorije (najbolje američko izdanje stranog stripa i najbolji slikar/multimedijski umetnik) ovaj debitantski rad braće po imenu Jako i Lauri Ahonen iz Finske, kombinuje mračnu priču sa iskrama nade i prijateljstva, uz divne ilustracije i šarm čaplinovskog nemog filma.

Zajedno sa izdanjima koja će se pojaviti u više evropskih izdanja, ROSENCRANTZ objavljuje Jaybirda i na srpskom, početkom juna 2015. godine! Ne propustite da obezbedite svoj primerak ovog stripskog remek dela, stripa za sve generacije i sva vremena!

2. Đorđe Lebović, Jules Radilović: PARTIZANI 1

Povodom 70 godina pobede nad fašizmom, tokom 2015. godine biće objavljen u tri toma najbolji serijal velikana jugoslovenskog stripa Julesa Radilovića PARTIZANI. Prvi tom sadrži četiri epizode rađene po scenarijima Đorđa Lebovića: Konvoj za El Šat, Sektor F4, Gvozdena vrata i Udarna grupa "Y". Đorđe Lebović bio je scenarista kultnih filmova, kao što su Valter brani Sarajevo, Partizanska eskadrila Most, a za dramu "Nebeski most" dobio je Sterijinu nagradu (predstava se trenutno može pogledati u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu).

Strip serijal Partizani je vrhunac karijere Julesa Radilovića (Herlok Šolms, Kroz minula stoljeća, Zlatarovo zlato, Kapetan Leši...), koji je doživeo neviđenu popularnost, posebno u Holandiji, gde je objavljen u visokim tiražima. Izdanje je gotovo rasprodato u Hrvatskoj dve nedelje nakon što je izašlo iz štampe!

Prvi tom ima 128 strana u koloru, A4 formata, tvrdi povez, a sadrži i pogovor Ervina Rustemagića, kao i Julesove skice i studije za Partizane.

3. Ervin Rustemagić: Profesionalne tajne stripa

Prvo izdanje ove knjige, namenjene strip autorima, izdavačima, ali i svim ljubiteljima stripa, koji žele da se upoznaju sa procesom nastanka stripa i "profesionalnim tajnama" stripa, doživelo je ukupno sedam izdanja i prodato u tiražu od 7000 primeraka.

Novo, prerađeno i dopunjeno izdanje ove knjige, koje je pred nama, objavljeno je 2011. godine, sadrži pet celina. Prvi se odnosi na 40 godina postojanja SAF-a (agencija za prodaju autorskih prava na stripove) i revije Strip Art, nagrađene nagradom Yellow Kid kao najbolja strip revija na svetu 1984. godine. Sledi poglavlje "U nedostatku prašnjave arhive" bogato ilustrovano sa više od 60 fotografija i crteža. Treći deo knjige čini originalni tekst objavljen u prvom izdanju 1974. godine. Naredno poglavlje - Nove tajne stripa, govori o naprednim tehnikama i metodama rada na stripu i njegovoj pripremi za štampu, kao i brojne korisne savete za strip autore. Knjiga se završava poglavljem Kako učiti od drugih, gde osam eminentnih strip autora govori o svom radu na stripu - Herman, Alfonso Font, Joe Kubert, Eduardo Risso, Martin Lodewijk, Sergio Bleda, Roberto Totaro i Carlos Trillo.

Više informacija o knjizi možete saznati na www.tajnestripa.com

O uslovima prodaje i naručivanja ovih stripova pročitajte na oficijelnoj stranici kuće Rosencrantz.

OVDE možete pročitati ko su pobednici nedavno održanog konkursa ove kuće.


FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Portreti i recenzije