Batman 2: Duga noć vještica / Fibra
Klik za veću sliku

Batman 2: Duga noć vještica

0.0 (0)
Junak / serijal: Batman
Broj: 2
Izdavač: Fibra
Datum izdavanja: 10. nov 2015.
Scenario: Jeph Loeb
Crtež: Tim Sale
400 strana
ISBN: 978-953-321-223-4
Duga noć v(j)eštica predstavlja pored Povratka Mračnog Viteza, Ubistvenog Vica i Godine prve jedan od klasika Betmenove mitologije. Fibra je 2015-te godine odlučila da izda Absolute izdanja ovog lika. Absolute izdanja predstavljaju najbolje izdanje ovog stripa sa tvrdim koricama i u A4 formatu. Pored Duge Noći V(j)eštica izdat je Mračni Vitez (koji je kod nas objavio Beli Put), Year one(kojeg je objavio Pheonix Press) i Dark Victory (koji predstavlja nastavak ove priče iz Duge Noći i nikad nije objavljen na ovim prostorima). 

Duga noć je pre svega atipična priča za Betmena. Iako Betmen jeste superherojski strip ova grafička novela predstavlja jednu krimi priču smeštenu u Betmenov univerzum. Carmine Falcone zvani Rimljanin je glavni šef podzemlja i Betmen uz pomoć Komesara Gordona i Harvija Denta pokušavaju da ga svrgnu sa njegovog prestola. Nasuprot tome pojavljuje se serijski ubica koga su novinari nazvali Praznik. On ubija nekog člana Rimljaninove porodice na neki od Američkih velikih praznika,tako da svako od 13 poglavlja ove priče nosi naziv nekog praznika: Noć Veštica, Dan Zahvalnosti, Dan očeva, Dan majki itd. Autori ovog dela su Jeff Loeb i Tim Sale. Jeff Loeb je pored svog rada na stripovima bio scenarista igranih serija: Smallville i Izgubljeni. Tim Sale je crtač sa veoma interesantnim stilom iako se verovatno njegov stil neće svakome svideti. 


Često se može čiti da je ovo priča o nastanku Two Face-a (Dvoličnog), međutim ovaj strip je mnogo više od toga. Predstavlja priču o porodici, privrženosti, upornosti i ljubavi. Iako je za naše standarde ovaj strip neverovatno skup, ipak vam preporučujem da bar pročitate preview na Fibrinom sajtu i da uživate u ovom neverovatnom izdanju.

Danilo Otašević
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)
Povezana izdanja (8)

Crno i belo
Betmen 3

Crno i belo 2
Betmen

Betmen: Ludnica Arkam
Supernova 5

Gotika
Batman

Kult
Betmen 1

Portreti i recenzije