"Calvin and Hobbes" ilustracije inspirisane pop kulturom
23. apr 2012. @ 11:07  |  portreti, recenzije, intervjui

"Calvin and Hobbes" ilustracije inspirisane pop kulturom

Strip "Calvin and Hobbes" već decenijama predstavljaju neiscrpan izvor inspiracije ilustratorima, karikaturistima i ostalim umetnicima širom sveta. Ovaj put, rešili smo da vam predstavimo nekoliko ilustracija koje prikazuje nama drage likove u različitim varijacijama na temu popularne kulture. Većina njih direktno je inspirisana popularnim televizijskim serijama, zatim superherojima, a može se reći da među njima ima po koje iznenađenjenje.

Za početak, tu je ilustracija na kojoj je Hobbess prikazan kao Komedijaš iz "Nadzirača". Ovaj poster može se nabaviti na sajtu Art V Cancer i deo profita ostvarenog prodajom ovog, kao i ostalih postera koji se mogu naći na sajtu, biće iskorišćen u humanitarne svrhe.Narednu ilustraciju napravio je ilustrator koji se potpisuje kao Cool Johny, a na njoj su uvek nasmejani calvin i Hobbes smešteni u fiktivni svet "Gospodara prstenova".


"Gde je Karl?" jedno je od najčešće postavljanih pitanja u seriji "The Walking Dead" koje je podstaklo navalu fazona na račun njegovih uvek brižnih roditelja, a jedan od njih je pred vama. Sudeći po slici, slobodno se može pomisliti da se mali Karl nikada nije našao ni u kakvoj neprilici. Na kraju krajeva, zombi je njegov najbolji prijatelj.


Zatim sledi nešto zaista posebno: "Donnie Darko". Ova ilustracija je toliko dobra da su reči zaista nepotrebne.


A ovde su se njih dvojica okrenuli protiv svojih nekadašnjih X prijatelja...Kada nas je NBC ove zime uplašio sa potencijalnim otkazivanjem naše omiljene komedije "Community", na internetu su brzinom svetlosti organizovale grupe podrške. Neki su upravi NBC-ja slali preteće poruke, drugi su pisali peticije, dok su se pojedinci okrenuli kreativnom radu. Nismo sigurni da li je ova ilustracija nastala baš u tom periodu, ali ona svakako oslikava nešto po čemu je "Community" zaista poseban (i na čemu se, takođe, temelji zajednička tačka između ove serije i nenadmašnog stripa "Calvin and Hobbes"), a to je prikaz onog iskrenog, velikog prijateljstva. Na svu sreću, NBC je nastavio sa prikazivanjem "Community"-ja, te ponovo možemo da pratimo avanture dvojice najboljih prijatelja - Troya i Abeda.


Na sajtu Shirtoid se Calvin i Hobbes mogu naći prikazani u različitim situacijama, a jedan od najčešćih motiva je njihovo "sankanje" pomoću različitih prevoznih sredstava (sve te scene zapravo su inspirisane jednim nezaboravnim momentom iz serijala). Na ovoj ilustraciji njih dvojica izigravaju Chewbaccu i Han Soloa iz "Ratova zvezda"


Evo još jedne "snežne" ilustracije na kojoj su Calvin i Hobbes prikazani kao likovi iz serije "Game of Thrones". Slogan prve sezone glasio je "Winter is comming", što je svakako poslužilo i kao ideja za stvaranje i imenovanje ove slike.


Davne 1954. Jim Hanson kreirao je Mapetovce. Žabac Kermit bio je i ostao glavni lik ove neverovatne ekipe, a Hanson je bio taj koji je godinama pružao život ovom lutku. Zbog toga nas njihov odnos u velikoj meri podseća na odnos između Calvina i Hobbesa.Brian Azzarello i Lee Bermejo jedan su od najkreativnijih tandema čiji je rad objavljivan pod okriljem kuće DC Comics. Udahnuli su život nekim od najpoznatijih junaka, a tamo gde je bilo potrebno izvršavali su neophodnu reanimaciju. Lex Luthor i Joker, definitivno najomraženiji negativci u svetu stripova, njihovi su najpoznatiji "pacijenti", a specijalno u čast Billu Wattersonu, napravili su strip u kojem Calvin kao Luthor i Hobbes kao Joker pričaju o svojim planovima. Kompletan strip možete naći ovde.
Za kraj smo ostavili nešto malo ozbiljniju "poslasticu". Naime, umetnica Nina Matsumoto odlučila se pozabavi sa filozofskim predloškom ovog stripa, predstaviši naše voljene junake kao čuvene mislioce Johna Calvina i Thomasa Hobbesa.
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Portreti i recenzije