Crne misli / Strip Agent
Klik za veću sliku

Crne misli

0.0 (0)
Izdavač: Strip Agent
Scenario: André Franquin
Crtež: André Franquin
70 strana
Crne misli predstavljaju kolekciju crno-humornih stripova čiji je autor čuveni Andre Franquin. Franquin je zaslužan za crtež svih priča koje su se našle u ovoj seriji, dok je Yvan Delporte potpisan kao koautor nekoliko priča.

Prve jednostrane priče su se prvi put pojavile 1977. godine u Le Trombone illustré, dodatku kultnog belgijskog časopisa o stripu Spirou. Posle ukidanja ovog dodatka, uz Gotlibovu pomoć, ovaj strip se ponovo našao pred čitaocima u magazinu Fluide Glacial gde se održao nekoliko godina. Kompletna kolekcija svih priča prvi put je izdata 2001. godine u Belgiji, a skoro deset godina posle, našla je put i do naših čitalaca.

Kao što se može zaključiti po samom naslovu ovog albuma, Crne misli su zbrika priča izrazito depresivne i strašne tematike, koje se u potpunosti razlikuju od onih tema koje je Franquin zastupao u svojim ostalim stripovima. Mračne fantazije upotpunjene su efektnim, gotovo dramatičnim crno belim crtežom. Samoubistva, egzekucije, religija, industrijske i ekološke katastrofe, priče neostvarenih i depresivnih ličnosti neke su od najzanimljivijih tema u ovom albumu.

Belgijski autor André Franquin jedan je od najznačajnijih strip stvaralaca svih vremena. Među njegovim najpoznatijim delima nalaze se Gaston i Marsupilami, dok Crne Misli predstavljaju veliki odmak od njegovog uobičajenog stila i upravo su zbog svoje nekonvencionalnosti i nepokolebljivo mračnog izraza pridobile veliku pažnju od strane čitalaca.

Crne misli u izdanju Strip Agenta već se mogu naći u prodaji. Album je tvrdokoričen i ima 70 stranica.

U nastavku teksta možete prelistati prvih 10 stranica stripa.


FACEBOOK KOMENTARI ()
KOMENTARI (1)
sd (neregistrovan) @ 15. mar 2012. 23:46 #1
asdads
0 0
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Portreti i recenzije