Crowdfunding kampanja za hrvatski serijal Bul an Bal
20. jul 2015. @ 11:24  |  vesti

Crowdfunding kampanja za hrvatski serijal Bul an Bal

fantastični strip serijal Bul i Bal na crowdfundingu!

Strip autor, illustrator i režiser animacije, Marko Dješka iz Hrvatske, pokrenuo je crowdfunding kampanju za svoju vlastitu naučno-fantastično strip serijal Bul i Bal!

Još kao klinac, imao je želju da jednog dana napravi siostveni strip serijal po uzoru na animirane serije koje je gledao na televiziji. Iz te potrebe je i iscrtavao desetine biežnica s avanturama o dva dinosaura Bula i Bala, njegovim izmišljenim likovima.

Nakon diplome, vratio se izvornoj strasti iz detinjstva i poslednje tri godine provodi u pripremama Bul i Bal koncepta i scenarija za animiranu seriju i strip.

Kratka prequel epizoda Bul i Bal stripa je objavljena u popularnom Heavy Metalmagazinu 2014. godine, i Marko je, otkrićem crowdfundinga zaključio da bi to mogla biti šansa da se potpuno posveti svom autorskom projektu, i ujedno podstakne druge autore/ke da pokrenu kampanje za svoje projekte u regiji!

Marko se trenutno nalazi na umetničkoj rezidenciji u Danskoj s ciljem da kroz tri meseca nacrta tri epizode Bul i Bal stripa! Patreoni bi za to vreme imali priliku da donijaju preview svežih strip tabli bez obzira na ishod kampanje, a Marko bi prikupljeni novac koristio za nastavak rada na strip serijalu kada završi s rezidencijom!

Evo i kratkog opisa priče: Priča o Bulu i Balu kreće od premise da dinosaurusi zapravo nikada nisu izumrli, već da su ’transportovani’ u svemir! Danas, u dalekom svemiru, nastanile su se dve grupe dinosaurusa: Feksirijanci, dinosaurusi - biljojedi, žive u malim plemenskim zajednicama, ali se nalaze pod stalnom represijom zlih predatora Drakonikona! Nestašluk dvojice razigrane braće, Bula i Bala, dovodi njihovo pleme Feksirijanaca u opasnost, ali pri tome razotkrivaju i zaveru skrivanu od strane seoskih starešina. Ovim ”slučajnim junacima” sada preostaje jedino da pokušaju da spase svoj narod, ali i da pronađu mitski, drevnu planetu s kojeg potiče njihova vrsta!

Naše je mišljenje da je potrebno podsticati ovakve regionalne projekte kako bi se mnogi drugi autori i autorke ohrabrili i pokrenuli svoje kampanje, te da trend crowdfundinga postane prihvačeniji u našim regijama!

Kampanju možete podržati na njenoj Patreon stranici.
Razvoj projekta možete pratiti na Fejsbuku, kao i na Tviteru.

Vidimo se na drugoj strani galaksije!

Povezane teme: bul and bal, crowdfundung, patreon
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Portreti i recenzije