Daredevil 1: Čovjek bez straha / Fibra
Klik za veću sliku

Daredevil 1: Čovjek bez straha

0.0 (0)
Junak / serijal: Daredevil
Broj: 1
Izdavač: Fibra
Datum izdavanja: 23. mar 2012.
Scenario: Frank Miller
Crtež: John Romita Jr.
160 strana
Daredevil je jedan od kultnih superheroja proizašlih iz Marvelove produkcije, koji su davne 1964. godine kreirali slavni scenarista Stan Lee i crtač Bill Everett. Posle nekoliko etapa u razvju ovog lika, moderna faza ovog serijala započela je 1979. godine kada je na čelo tima dospeo Frank Miller, a nastavila se i tokom narednih decenija. Novi negativci i kompanjoni, nindže i borci protiv organizovanog kriminala, te i sami kriminalci, sve su to bili noviteti koje je Miller uneo u ovaj serijal, a koji su se lepo uklopili u već postojeću premisu. Iako je vodio glavnu reč i tako usmerio serijal ka nešto sumornijem noir žanru (kakvi će biti i neki njegovi kasniji radovi), uz Millera su Daredevil stvarali mnogobrojni autori i crtači od kojih će neki kasnije postati najveći ponos Marvela. Hrvatska izdavačka kuća Fibra počela je sa objavljivanjem epizoda Daredevil serijala iz nešto novijeg perioda, a prvih pet koje su izašle ovog marta napisao je upravo Miller.


Prvi broj zvani "Čovjek bez straha" koji je originalno izašao 2003. godine, izdavač je opisao na sledeći način:

"Odgojio ga je samohrani otac, boksač na zalasku karijere, kojem je ostala zadnja prilika za uspjeh - prilika koja ga je koštala života. U djetinjstvu su mu se druga djeca rugala i maltretirala ga, no Mattov život se nepovratno izmijenio nakon što je oslijepljen radioaktivnim otpadom dok je spašavao život starcu. Što je dobio zauzvrat? Neslomljivu volju i oštar um, koji su mu pomogli da ovlada hiperčulima kojima je blagoslovljen u nesreći.

Njegova je priča priča o ljubavi, boli, razočaranju i snazi; priča o postanku Čovjeka bez straha, koju su majstorski ispričale legende stripa Frank Miller i John Romita Jr."


Kao i obično, Fibra vam nudi besplatan pregled izdanja


FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)
Povezana izdanja (4)

Ponovo rođen
Daredevil 5

Ljubav i rat
Daredevil 4

Elektrin povratak
Daredevil 3

Elektra
Daredevil 2

Portreti i recenzije