Darkwood najavio nove DC stripove u 2016.
27. mar 2016. @ 11:35  |  vesti

Darkwood najavio nove DC stripove u 2016.

Svakako jedna od najkvalitetnijih strip izdavačkih kuća sa ovih prostora Darkwood, obradovala je sve stripofile najavom kultnih izdanja DC komiksa koji bi u prodaji trebalo da se nađu ove godine. Pored treće knjige Betmen: Crno i belo o kojoj se špekulisalo već nakon izlaska drugog dela krajem 2015, domaća strip publika će imati prilike da svoju kolekciju upotpuni sledećim izdanjima:


Kingdom Come (Mark Waid, Alex Ross)

Na početku 21. veka, svet koji poznajemo izmiče kontroli. Kingdom Come predstavlja pravi stripovski ep u kome stara garda (Supermen, Betmen, Wonder Woman i njihovi saveznici) pokušava da obuzda beskompromisnu novu superherojsku generaciju. Njihov sukob će prerasti u rat za budućnost same planete i čovečanstva. Izgleda da nisu samo Marvelovi heroji skloni ratu i međusobnim sukobima.

All Star Superman (Grant Morrison, Frank Quitely)

Doktor Leo Kvantum i njegov P.R.O.J.E.C.T. tim su istraživali Sunce kada ih je sabotirao Leks Lutor. Supermen ih spašava i dobija sposobnost da projektuje svoju bio-električnu auru. Ali to je sve unapred isplanirao Leks Lutor kako bi preopteretio Supermenove ćelije ogromnom količinom solarne radijacije. Kvantum otkriva Supermenu da ga nova moć postepeno ubija i da ima još samo godinu dana života. Lutor je uhapšen, zahvaljući članku Klarka Kenta u Dejli Planetu, a Supermen odlučuje da vest o svojoj nadolazećoj smrti sakrije od sveta. Međutim, Supermen otkriva svoj tajni identitet Lois Lejn zato što želi da provede svoje preostalo vreme sa njom.

Batman: The Long Halloween (Jeph Loeb, Tim Sale)

Ovo je klasična detektivska priča koja prati Mračnog viteza tokom njegovih ranih dana borbe protiv kriminala. Betmen pokušava da uhvati zagonetnog ubicu koji ubija svoje žrtve isključivo za praznike. Sarađujući sa Harvijem Dentom i Džimom Gordonom, Betmen je u stalnoj trci sa vremenom i kalendarom. Ovo izdanje je čuveno i po tome što donosi događaje koji su doveli do preobražaja Harvija Denta u Dvoličnog.

Batman: Hush (Jeph Loeb, Jim Lee, Scott Williams)

Kiler Krok kidnapuje Edvarda Lamonta IV i traži 10 miliona dolara za njegov otkup. Betmen prati dečaka i spašava ga u Borbi sa Krokom. Međutim, tokom borbe, Žena Mačka neprimetno ulazi i krade novac za otkupninu. Počinje jurnjava nad krovovima Gotama. Betmen je nekako sustiže, ali Žena Mačka je uvek na korak ispred njega. Trenutak pre nego da je uhvati, nešto mu preseca sajlu i on pada u mračnu ulicu, povređen i u nesvesti. U međuvremenu, Žena Mačka se nalazi sa Otrovnom Ajvi i predaje joj 10 miliona. Iz nekog razloga, ona podleže Ajvinom “šarmu”, a niko ne zna ko je presakao Betmenovu sajlu.

Batman: Mad Love and other stories (Paul Dini, Bruce Timm)

Nakon što mu je plan da ubije komesara Gordona sprečen od strane Betmena, Džoker se skriva u jedno od skloništa kako bi isplanirao sledeći potez, ali mu pažnju odvlači njegova pomoćnica Harli Kvin, pa je on izbacuje iz skrovišta. Dok sedi napolju, Harli se priseća kako su se ona i Džoker upoznali, dok je ona još radila kao psihijatar u ludnici Arkam. Ona je razgovarala sa Džokerom i tako saznala da je on zlostavljan u detinjstvu od strane oca alkoholičara. Nakon više intervjua, Harli je utvrdila da je Betmen uzrok Džokerovog besa, ali je takođe počela da se zaljubljuje u njega. Ona postaje njegova partnerka i pomaže mu u bekstvu iz Arkama u nadi da će vremenom osvojiti njegovo srce.

Sandman: Overture (Neil Gaiman, J.H. Williams III, Dave Stewart)

Samo što je kod nas objavljen poslednji deo serijala, publika je već dobila spinof Overture. Izgleda da snovima ipak nije došao kraj. Događaji su smešteni odmah nakon inkarnacije snova u prvom broju Sendmena.

Kojem se od ovih izdanja sa liste najviše radujete?


FACEBOOK KOMENTARI ()
KOMENTARI (1)
dc (neregistrovan) @ 17. jun 2016. 11:52 #1
Mogli bi objaviti i treci broj sendmena posto je veliko interesovanje za njega a veoma ga je tesko naci ili da objave svih prvih pet delova sendmena koje je objavio beli put
0 0
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Portreti i recenzije