Darkwood u akciji!
15. sep 2012. @ 15:54  |  vesti

Darkwood u akciji!

Jedna sasvim obična notifikacija na fejsbuku nam je otkrila da na Darkwood-ovom profilu ima „nekih novosti“. S obzirom da nas je leto potpuno ulenjilo i da nismo s potpunom pažnjom pratili baš sve stripovske tokove, bili smo sasvim iznenađeni kada smo ugledali čitavo more najava o različitim izdanjima iz nekoliko različitih edicija. No, brzo smo se pribrali i rešili da vas obavestimo o Darkwood-ovom "napadu".

Iako je ova izdavačka kuća prošlog meseca učinila onaj nimalo popularni potez digavši cenu svojih izdanja, tim je i pored ove poteškoće odlučio da ponudi mogućnost pretplate svojim kupcima, tako da svako od ovih izdanja ima svoju početnu, pretplatnu i konačnu cenu. Više informacija o tome, kao io linkove ka PDF pregledima svih izdanja možete pročitati ovde. Izdanja se za sad ne mogu naći u slobodnoj prodaji, ali se zato mogu poručiti. Ovi albumi u knjižare i striparnice dospevaju 20. oktobra.

Seriju novosti otvorilo je sasvim sveže izdanje iz edicije „Supernova“. Kao što smo i ranije nagovestili, ova edicija ima za cilj da ovdašnjoj publici približi odabrana dela devete umetnosti koja su u svetu izuzetno cenjena, ali sa kojima naši čitaoci do sad nisu imali prilike da se susretnu. Tako je ovog septembra došao red na biografski strip o fantastičnoj džez pevačici Bili Holidej. Album ima 60 strana urađenih u crno-beloj tehnici.

Još jedan album iz pomenute edicije je noir strip „Bar kod Džoa“. Kao i prethodni, sofisticirani džez album, i ovaj kafanski predstavlja plod saradnje između pisca Karlosa Sampajoa i cenjenog umetnika Hosea Munjoza.

Kolekciju Darkwood-ovih izdanja o Tarzanu sada su dopunila još dva izvanredna albuma koji zapravo predstavljaju kolekciju nedeljnih kolor tabli Harolda Fostera. Oba albuma rađena su u koloru na kvalitetnom papiru. Prvi broji 176, a drugi 160 stranica.

Sasvim novu ediciju „Supernova serijali“ Darkwood je odlučio da započne sa grafičkom novelom „Granvil“ koju izdavač opisuje kao „stimpank detektivsko-politički triler koji se odigrava u ukroniji i sa životinjama koje pričaju kao glavnim likovima“. Pred vama se sada nalaze prva dva broja ovog seriijala koji se nadovezuju jedan na drugi.

Napokon, iz Darkwood-ove kuhinje stiže nam i jedno dugoočekivano izdanje – 5. knjiga „Divljeg mača Simerije“. U ovoj knjizi o Konanu, između ostalih, nalaze se i čuvene epizode "S one strane Crne reke", "Ognjeni bodež" i "Dete čarolija".

Kao što je i ranije najavljivano, Darkwood nam je doneo i svoju hororističnu ediciju kojoj se sada i ime zna, a ono je „Jezovnik“. Izdanje koje ima čast da otvori ovu biblioteku je kolekcija radova majstora strave Bernija Rajtsona, koji su nekada bili objavljivani u čuvenim časopisima „Creepy“ i „Eerie“.

Na kraju, kao da im nije bilo dosta, uredništvo Darkwooda predstavlja i jedno domaće izdanje i to integral serijala „Čuvari zaboravljenog vremena“ Miroslava Marića i Vuje Radovanovića.

A sada, novčanike u ruke i – prebrojavanje!

FACEBOOK KOMENTARI ()
KOMENTARI (3)
Shibby (neregistrovan) @ 17. sep 2012. 13:12 #1
Ove sedmice u striparnicama Alan Ford i Darkwood dolaze najnoviji brojevi CASSIDY 12 i 13. Svaka cast Milanu16 i izdavackoj kuci Padora. Takodje, u oktobru je akcija. Prvih sedam brojeva Cassidyja za 1200 dinara, a puna cijena bi bila 1750. Ugl, ko nije citao do sada, neka obavezno kupi.
0 0
Mr.Miln (neregistrovan) @ 21. sep 2012. 13:08 #2
A,kada ce Grejstormi 7?pozz
0 0
Shibby (neregistrovan) @ 24. sep 2012. 09:14 #3
Nece skoro...
0 0
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Portreti i recenzije