DC Comics priprema nastavak Nadzirača
29. dec 2011. @ 10:17  |  vesti

DC Comics priprema nastavak Nadzirača

Bleeding Cool, jedan od naših omiljenih sajtova koji se bave kul temama, došao je do zanimljivog saznanja vezanog za nenadmašne „Nadzirače“ („Watchmen“). Naime, već izvesno vreme se šuška da DC ima plan da u nekoj skorijoj budučnosti izda nastavak ove sjajne grafičke novele koju su pre mnogo godina (tačnije, od septembra 1986. do oktobra 1987. godine) zajedničkim snagama stvarali scenarista Alan Moore i Davig Gibbons.

Početkom meseca, došlo je do prve proverene informacije da DC radi na ovakvom projektu, kada je anonimni, ali vrlo pouzdan svedok blizak DC-jevom uredništvu obelodanio da je ono što čitaoci mogu očekivati zapravo mini-serijal od četiri broja koji predstavlja predložak dešavanjima koji opisanim u originalnom serijalu, tako da je moguće da ćemo dobiti priliku da se bolje upoznamo sa prvom generacijom Nadzirača koja je bila inspirisana likovima raznih superheroja koji su harali američkom strip scenom u prvoj polovini 20. veka. Ili ćemo se, možda, družiti sa Roršarhom, najmisterioznijim herojem od svih. Nagađanja i teorije su brojne, dok neki fanovi serijala i nisu baš oduševljeni ovom idejom. Ipak, ono što jeste potvrđeno je to da se na ovom mini-serijalu radi pod šifrovanim imenom „Panic Room“, te da je za crtača prvog dela odabran Andy Kubert.

Ostala imena koja se vezuju za ovaj serijal, među ostalima, su, John Higgins, Darwyn Cooke, JMS, JG Jones i Dave Gibbons, za kojeg smo već spomenuli da je jedan od tvoraca serijala koji je istom podario fenomenalan grafički identitet, za kojeg se nadamo da ovom prilikom neće ostati zanemaren.

Alan Moore, idejni tvorac Nadzirača i autor za kojeg važi tvrdnja da je zauvek promenio tok razvoja strip umetnosti, ogradio se od svih ideja vezanih za rad na ovom serijalu, pa tako i od matične kuće za koju je isti izdat jer je, kako je u više navrata izjavio, zgrožen načinom na koji funkcioniše savremena industrija stripa, pa tako i sama politika izdavačke kuće DC.

U nastavku možete videti sveže ilustracije vezane za ovaj projekat. Gorepomenuti Andy Kubert i njegov otac Joe Kubert postarali su se za izgled Noćne Sove, dok je JG Jonespredstavio svoju viziju Komedijaša. Iako su ilustracije zaista privlačne, naš ironični komentar bio bi da i nisu nešto naročito inovativne, pa ni originalne, da budemo iskreni.

FACEBOOK KOMENTARI ()
KOMENTARI (2)
Dr Shibby iz B.Luke (neregistrovan) @ 29. dec 2011. 10:22 #1
Film odlican, strip jos bolji.
0 0
(neregistrovan) @ 09. jan 2012. 14:26 #2
Zagora nam dajte!!!
0 0
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Portreti i recenzije