Decembar u znaku Dilana Doga
07. dec 2017. @ 10:00  |  vesti

Decembar u znaku Dilana Doga

2017. ćemo pamtiti po obeležavanju 30 godina od upoznavanja sa Dilanom Dogom u Srbiji, pa je red da je i završimo u istom maniru. Pred vama su 3 načina na koje ćemo odati počast slavnom istraživaču ovog decembra:

#1 Tematski broj revije "Kiša"

Iako je ovo izdanje ugledalo svetlost dana još prošlog meseca, "Kiša" je na prag naše redakcije pala početkom decembra.

Tematsko izdanje o Dilanu Dogu donosi tekstove, ilustracije i intervjue iz ugla brojnih autora mežu kojima su Andrija Mihajlović, Daško Roganović, Ilija Bakić, Zoran Žukanović, Ana-Marija Zaklan, Dejan Ognjanović, Drina Štajnberg i mnogi, mnogi drugi.

Reviju možete poručiti OVDE.


#2 Dilan Dog 128 u punom koloru

Najnovije redovno izdanje Veselog četvrtka objavljeno je u koloru, a da je cena pritom ostala ista. Svaka čast ekipi Četvrtka na ovom potezu! Što se tiče same epizode, napisao ju je trenutni urednik edicije Roberto Rekioni, a nacrtao Nikola Mari. Priča "Duboki svemir" smeštena je u godinu 2427. i odigrava se na stanici UK-Bekam, svemirskom graničnom isturenom položaju carstva Albion koje je osvojilo vasionu. Međutim, uprkos jakom položaju, carstvu neke stvari izmiču kontroli. Kao duhovi, na primer.


#3 Tribina "Novi život starog momka"

Decembarska tribina iz ciklusa "Stripovi za sve" održaće se u beogradskom Domu omladine i u potpunosti će biti posvećena našem omiljenom stripskom junaku. Na njoj će učestvovati Dušan Mladenović (glavni urednik Veselog četvrtka) i Draško Roganović (prevodilac), a moderator tribine je Milan Jovanović (urednik izdavačke kuće Darkwood koja organizuje tribinu).

FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Portreti i recenzije