Frenk Miler ”Ne mogu da gledam nijedan film o Betmenu’’
04. sep 2014. @ 12:58  |  vesti

Frenk Miler ”Ne mogu da gledam nijedan film o Betmenu’’

Američki strip scenarista Frenk Miler poznat je po svojim specifičnim idejama i načinu na koji se ophodi prema likovima na kojima radi. Dokaz za to su njegove grafičke novele Povratak Mračnog Viteza i Grad Greha. S obzirom na njegovu jedinstvenu viziju toga kako bi određeni likovi trebalo da izgledaju (i kako ni u kom slučaju ne bi smeli da izgledaju), Miler ima poteškoća da gleda određene filmove, kao na primer – bilo koji film o Betmenu.

U intervjuu za američki Plejboj, u kome je mahom bilo reči o Milerovom najnovijem filmu Sin City: A Dame to Kill For, čuveni scenarista je govorio o tim, za njega, neprijatnim iskustvima u gledanju pojedinih filmova. Kada vidi kako su likove, na kojima je on toliko predano radio (Betmen, Daredevil, Elektra), sa strip table preneli na filmsko platno, Miler se uvek razočara.


’’Kada izađu filmovi o likovima na kojima sam ja radio, uvek ih mrzim’’, izjavio je Miler. ’’Imam sopstvene ideje o tome kako ti likovi treba da izgledaju. Ne mogu da gledam nijedan film o Betmenu. Video sam neke delove filma, uvek pomislim ’Ne, to nije on’ i napustim salu pre završetka filma.’’

Ovo se odnosilo čak i na čuvenu Nolanovu trilogiju o Betmenu. ’’Odnosi se na sve filmove’’, rekao je Miler.

’’Ja ne osuđujem to što Nolan radi, čak i ne razumem. Jedino što on misli da je vlasnik naslova Mračni vitez (Dark Knight)’’, Miler se nasmejao. ’’Malo je zakasnio. Otprilike nekih 20 godina. Taj naslov je već korišćen’’.

Milerov nastavak filma Sin City uskoro stiže i u domaće bioskope. Od ovog filma svi očekujemo mnogo, s obzirom da je Miler lično radio na njemu, tako da sigurno neće biti ’’promašenih likova’’.


FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Portreti i recenzije