Greystorm 1: Velike zamisli / Phoenix Press
Klik za veću sliku

Greystorm 1: Velike zamisli

0.0 (0)
Junak / serijal: Greystorm
Broj: 1
Izdavač: Phoenix Press
Datum izdavanja: 25. okt 2011.
Scenario: Antonio Serra
Crtež: Simona Denna, Francesca Palomba
96 strana
Serijal Greystorm spada u malu grupu onih posebnih, zaokruženih serijala izdavačke kuće Sergio Bonelli Editore, koji se po mnogo čemu razlikuje od većine dugovečnih i kultnih serijala koji su već decenijama zastupljeni u ovoj kući. 

Greystorm ukupno broji dvanaest epizoda, od kojih je jedanaest podređeno pripovedanju ove uzbudljive avanture, dok poslednji broj serijala predstavlja svojevrstan specijal od 224 strane koji govori o svim fazama stvaranja serijala, originalnoj zamisli i idejama kojima se bavio glavni scenarista Antonio Serra. 

Priče o Robertu Greystormu, bogatom, otmenom, ali pre svega izrazito inteligentnom plemiću, smeštene su na samom prelazu između devetnaestog i dvadesetog veka. Zaostavštvina njegovog oca obezbedila mu je temeljno obrazovanje, te se tako našao u prilici da  nastavi rad svog oca i napravi "Čelični oblak", mašinu koja bi trebala da pomogne čoveku da poleti, a koja u velikoj meri podseća na onu veliku letelicu, danas poznatiju kao cepelin.

Iako su na samom početku autori serijala izražavali tendenciju da se odvoje od klasičnog steam punk-a, s obzirom da se priče Roberta Grejstorma ipak baziraju na istorijskim činjenicama, te da su i same akcije predstavljene u stripu zaista bile ostvarljive u vreme u koje je radnja ovog stripa smeštena. Ipak, vremenom je ovaj serijal počeo da dobija nešto romantičniju notu, ali autori su i dalje ostali privrženi svojoj originalnoj zamisli, te tako stvorili svet koji po mnogo čemu podseća na univerzum slavnog Žila Verna, pisca tako neobičnih, ali i vizionarskih priča, poput svima poznate "Dvadeset hiljada milja pod morem".

Ovaj mini serijal je u Italiji doživeo zaista veliki uspeh, a njegov vek završio se tokom prošle godine. Nadamo se da će takođe pozitivan odjek naći i kod ovdašnje publike, jer ipak se radi o jednoj zaista veličanstvenoj priči.

Izdavačka kuća Phoenix Press je neposredno pred Beogradski sajam knjiga objavila prva dva broja ovog serijala zvana "Velike zamisli" i "Nebeski džin", a nadamo se da do sledećih nastavaka nećemo morati dugo da čekamo. Ovaj izdavač već je radio na jednom vrlo zanimljivom Bonelijevom mini serijalu pod imenom Caravan za koje je dobio izuzetno velike pohvale od strane publike,

Naslovnice svih brojeva uradio je umetnik Gianmauro Cozzi.


FACEBOOK KOMENTARI ()
KOMENTARI (5)
Dr Shibby iz B.Luke (neregistrovan) @ 02. nov 2011. 10:30 #1
Imam prva dva broja. Strip fantastican!!!
0 0
duh games (neregistrovan) @ 06. nov 2011. 23:01 #2
Greystorm mozete poruciti na www.duhgames.co.cc
0 0
Mister No (neregistrovan) @ 19. apr 2012. 00:18 #3
Pošto je ovaj strip?
0 0
mare car (neregistrovan) @ 23. maj 2012. 19:36 #4
strip je bio 360 din
ali mislim da su 5 i 6 oko 400 dinara sto je preskupo
0 0
Mr.Milan (neregistrovan) @ 03. nov 2012. 17:59 #5
Lepo,lepo...
0 0
DODAJ KOMENTAR
(ime)
Povezana izdanja (13)

Zaboravljena poglavlja
Greystorm 12

Zora sutrašnjice
Greystorm 11

Bitka za Makateu
Greystorm 10

Gospodar sveta
Greystorm 9

Granica zemlje
Greystorm 8

Opsesija
Greystorm 7

Tajna mumije
Greystorm 6

Smrt na ostrvu
Greystorm 5

Propast Ajron Klauda
Greystorm 4

Južni pol
Greystorm 3

Nebeski džin
Greystorm 2

Ubistveni vic
Betmen

Portreti i recenzije