Prvi izbor : Habibi / Komiko
Klik za veću sliku

Prvi izbor : Habibi

0.0 (0)
Junak / serijal: Prvi izbor
Izdavač: Komiko
Datum izdavanja: 17. apr 2013.
Scenario: Craig Thompson
Crtež: Craig Thompson
672 strana
Pre par nedelja Komiko je u Beogradu i Novom Sadu prezemtovao svoja najnovija izdanja među kojima je i kultni grafički roman "Habibi".

Iako je izazvao poneke kontroverze vezane za prikaz arapske kulture i seksualnosti, delo je ovenčano prestižnom Eisner nagradom za najbolji crtež i scenario.

"Habibi" (reč koja na arapskom jeziku u bukvalnom prevodu znači "moj voljeni") je pre svega bajkovito osmišljena priča o odrastanju i prijateljstvu, ali ona ovim problemima prilazi na neki novi, nekonvencijalni način, što je svakako čini posebno primamljivom. U pitanju je doista inteligentno napisan album koji uspeva da nas uvuče u neki imaginarni orijentalni ambijent. U njemu pratimo doživljaje dva glavna lika, Dodole i Zama, njihov međusobni odnos i način na koji se svako od njih nezavisno od drugog sukobljava sa surovim svetom u kojem su nekada živeli kao deca robovi. Ipak, ova grafička novela govori nam još o mnogo čemu… O odnosu Istoka i Zapada, o našoj vezi sa prirodom, o univerzalnoj ljubavi, magiji i religiji.

Autor ovog dela je Craig Thompson, izuzetno cenjen umetnik, do sada najpoznatiji po knjigama"Good-bye, Chunky Rice", "Blankets" i "Carnet de Voyage". Sa Thompsonovim radom najbolje ćete se upoznati putem njegovog bloga.


Ove dve slike su samo deo privjua, ostatak možete pogledati i skinuti ovde.
Nadamo se da vas je ovo izdanje obradovalo koliko i nas.

FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)
Povezana izdanja (13)

Tri sene
Prvi izbor 16

Rebetiko
Prvi izbor 14

Kitaja bluz
Prvi izbor 13

Mračnim stazama
Prvi izbor 12

Ispod pokrivača
Prvi izbor

Gospođica Elza
Prvi izbor

Vrle ništarije
Prvi izbor

Ledeno doba
Prvi izbor

Habibi
Orka Specijal 13

Svet duhova
Prvi izbor

Tišina
Prvi izbor 1

Portreti i recenzije