Imagine Incredible: Novi izdavač stripa kreće u pohod na inostrano tržište
15. maj 2016. @ 11:30  |  vesti

Imagine Incredible: Novi izdavač stripa kreće u pohod na inostrano tržište

Imagine Incredible je potpuno novi izdavač stripa na domaćoj sceni. Iako je stacioniran u Novom Sadu, apsolutni cilj ovog izdavača je proboj na inostrano tržište.

Zanimljivo je da će se njihovi serijali objavljivati isključivo u digitalnoj formi, putem specijalne Imagine Incredible aplikacije koja je tome namenjena. Na taj način, ova kuća pravi potpuni zaokret na domaćoj izdavačkoj sceni, jer imaju u planu da prave i distribuiraju stripove koji će biti pristupačni svakome.

- Projekat produkcije i digitalne distribucije stripa na globalnom nivou, Imagine Incredible, jeste pionirski poduhvat entuzijasta i ljubitelja tog medija kakav nije viđen na ovim prostorima još od osamdesetih godina prošlog veka, kada je novosadski Marketprint imao redakciju u kojoj se pravio strip za svetsko tržište, sve do raspada bivše Jugoslavije. Vremena su se promenila, a i sam medij se neprekidno razvijao kako bi se prilagodio zahtevima publike i novim formatima. Mi želimo da pokrenemo domaću strip scenu, zbog čega ćemo pružiti šansu autorima koji do sada nisu imali priliku da objavljuju svoje radove, dok ćemo publici pokušati da približimo sve aspekte moderne produkcije – izjavio je za naš portal Mišo Živanov, urednik i pokretač ovog projekta.


Serijali na kojima njihov tim trenutno radi biće predstavljeni publici u Beogradu ovog maja i to na dva posebna događaja u Startit centru u Savskoj 5. Izložba tabli iz njihovih izdanja održaće se 19. maja, dok je za 24. maj najavljen meet up uz tzv. portfolio review, za autore koji žele da ostvare saradnju i svoje naslove plasiraju pod ovim brendom.

Imagine Incredible je, naime, otvoren za potpuno nove ideje i autore, a trenutno traže scenariste, koloriste i crtače koji bi se pridružili njihovom timu. Više informacija o tome možete pronaći na njihovom sajtu, kao i na njihovoj Fejsbuk stranici.

FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Portreti i recenzije