Izabrani najstrašniji stripovi svih vremena
15. dec 2015. @ 18:00  |  vesti

Izabrani najstrašniji stripovi svih vremena

Čitaoci sajta Comic Book Resources napravili su listu najstrašnijih strip skih naslova koji su do sada ugledali svetlost dana, i sada vam otkrivamo koji se to naslovi nalaze na prvih deset mesta.

Zanimljivo je da je ne kompletnoj listi od 30 naslova samo nekolicina njih dobila prevod na srpski ili hrvatski jezik, pa se nadamo da će izdavači u regionu pohitati da isprave tu nepravdu. Sa druge strane, ti ovi čitaoci su bili fokusirani većinski na američke naslove, pa moramo zaključiti da oni ni na znaju šta propuštaju u Evropi!

#10 “I Was Killing When Killing Wasn’t Cool”
Al Columbia

Strip broji samo osam strana i prvobitno je objavljen u antologiji "Zeru Zero" koja drži kutni status. Ovu brutalnu priču u celosti možete pročitati OVDE, mada prvo morate potvrdno da kliknete na izjavu da ovaj strip čitate na sopstvenu odgovornost.

#9 “Blood Clot Boy”
Al Columbia

Opet Columbia i njegova crna vizija sveta! Ovaj strip nastavlja se na prethodni i govori o jednoj čudnoj i mučnoj porodičnoj priči. Ima samo šest strana koje možete pročitati na linku gore. Glavni lik je delimično zasnovan na liku iz mita Američkih Indijanaca koji se "rodio" iz lokve krvi.

#8 "Amnesia"
Al Columbia

Budući da ovaj autor igra veliku ulogu u američkom stripskom hororu, red je da ga spomenemo još jednom. Na istoj stranici sajta Scans_Daily naći ćete i "Amneziju", još jednu jezivu priču ovoga autora.


#7 "Brought to Light: Shadowplay – The Secret Team"
Alan Moore i Bill Sienkiewicz

"Brought to Light: Thirty Years of Drug Smuggling, Arms Deals, and Covert Action" je antologija koja se sastoji od dva politička grafička romana, a oba se baziraju na istinitim tužbama koje je Institut Christic podneo protiv vlade SAD-a. Čuveni scenarista Alan Moore koji potpiusuje ovaj (malo strašniji) roman je kasnije snimio i audio verziju.

#6 "Pigeons From Hell"
Joe R. Lansdale i Nathan Fox

U pitanju je adapracija istoimene priče Roberta E. Howarda iz njegove serije o hororima iz bakine kuće, a ova govori o napuštenoj vili usred velike plantaže koju opsedaju sablasni golubovi.

#5 "His Face All Red"
Ellen CarrollU pitanju je cenjeni web strip autorke koja piše i crta o svemu i svačemu, pa eto i o najcrnjim horor pričama. Fanovi su bili dovoljno vredni da snime i naraciju. Ovu verziju pogledajte u videu gore, a njene ostale radove (ima ih još strašnih) "overite" OVDE.

#4 "The Wolves of Saint August"
Mike Mignola

Hell Boy u najboljoj formi. Kod nas je ovaj strip objavljen u izdanju System comicsa 2007. godine.


#3 "A Frog is a Frog"
Stephen Perry i Stephen Bissette

Konačno nešto iz osamdesetih! Ova priča izašla je časopisu Bizarre Adventures i na zanimljiv način govori o dehumanizujućim efektima nasilja.

#2 "Panorama of Hell"
Hideshi Hino

Čuvena manga uspela je da prevaziđe čak i Uzimaki, a kako i ne bi kada se radi o jednoj priči čija realnost ledi krv u žilama. U ovoj mangi od skoro 200 stranica Hino upoređuje onostrano nasilje sa nasiljem u našem svetu i rezultat je devastirajuč! Pitamo se kada će se Panorama pakla naći i kod nas.

#1 "The Upturned Stone"
Scott Hampton

Ova prila se po prvi put pojavila 1993. godine u ediciji čuvenog Heavy Metal magazina, ali sada se može naći u samostalnom izdanju. Radi se o odrastanju nekolicine dečaka koji se upliču u strahovitu nevolju, a kritičari kažu da su sekvence sna ovde prikazane toliko originalno da ne bi trebalo da vas začudi kada biste jednog dana počeli da sanjate iste stvari.


Povezane teme: horor
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Portreti i recenzije