Jan Dix 1: Smrt jednog slikara / Agarthi Comics
Klik za veću sliku

Jan Dix 1: Smrt jednog slikara

0.0 (0)
Junak / serijal: Jan Dix
Broj: 1
Izdavač: Agarthi Comics
Datum izdavanja: 04. jul 2012.
Scenario: Carlo Ambrosini
Crtež: Carlo Ambrosini
130 strana
Anniki Hermans, ekspertu za umetnička dela iz amsterdamskog Rijsk muzeja, a pored toga i verenici Jana Dixa, poslata je misteriozna fotografija. Na ovoj fotogarfiji nalazi se čuvena Vermeerova slika za koju se ispostavlja da je pala u ruke grupi mađarskih krivotvoraca. Iako naši junaci veruju da je u pitanju prevara,  Jan Dix ipak odlazi u Budimpeštu, ali tamo dolazi do iznenađujućeg saznanja - slika deluje kao da ju je naslikao Vermeer lično! Ali, ono što je najčudnije od svega - slika je  sveža i naslikana je tri veka posle slikareve smrti...
FACEBOOK KOMENTARI ()
KOMENTARI (6)
Reka @ 06. jul 2012. 18:23 #1
Svidja mi se kako je kolorisana naslovna.
0 0
Shibby (neregistrovan) @ 06. jul 2012. 23:16 #2
Kupio i procitao. Kosta 3 evra. Apsolutno preporucujem. Klasicni Bonelijev krimic. Jan Dix je agent koji radi za amsterdamski muzej... Mini-serijal od 12 brojeva. Sa ovim izdanjem je definitivno zaokruzeno sve od Bonelijevih kratkih serijala na ovim prostorima. Crtez na nivou, a stampa i povez odlicni.
0 0
Sajko (neregistrovan) @ 11. jul 2012. 00:05 #3
Ako dodje u Beograd kupicu ga...samo zbog Shibijeve preporuke :)))
0 0
logos (neregistrovan) @ 19. jul 2012. 00:18 #4
Preporuka i sa moje strane. Strip obiluje akcijom, naznakom misterije u vezi Dixa i edukativnoscu kad su likovna djela, kao i njihovi stvaraoci, u pitanju. Boneli format, 130 stranica, 3 eura. Ispravicu Sibija- Jan Dix ima 14 brojeva.
0 0
Shibby (neregistrovan) @ 02. okt 2012. 10:58 #5
Logos, sta se desava sa Aghartijem ?!? Jesu li pukli? Preko dva mjeseca od njih ni traga, ni glasa...
0 0
logos (neregistrovan) @ 26. okt 2012. 10:09 #6
@Shibby

Vjeruj mi da nemam pojma. Dobro su krenuli i onda se desio zastoj kad su vratili onaj broj sto je odstampan sa greskom.

Mislim da nisu "propali" al' da su se zaletili i uvidjeli kako "funkcionise" biznis ( stamparije, distribucija itd ) kad je BiH u pitanju- to je neminovno.

S obzirom da non stop doradjuju striparnicu, zatim rade na pripremi nove stranice tj ove www.agarthicomics.ba/ a isto tako su i dobili onaj zastitni znak "BH-kvaliteta"- mislim da bi trebalo da bude nesto, sad kad ce to da bude- nemam pojma. Sto prije to bolje za njih jer dosta raje nece trpiti cekanje.

Ono sto su rekli na forumu jeste da nece vise davati informacije tj tacan datum izlaska jer su se dosad "oprzili", nego ce kad sve to srede i rasciste tj dovedu u najboljem redu distribuciju i stampanje poceti sa najavama.

Sto se mene tice ja cu dati sansu do kraja godine. Ako nista ne bude i ako se ne preduzmu neke stvari u vezi ozbiljnosti i postovanja prema kupcima- lagano cu odustati.
0 0
DODAJ KOMENTAR
(ime)
Povezana izdanja (1)

Jaguarova soba
Jan Dix 2

Portreti i recenzije