Danas se otvara prvi strip festival u Nišu - NiFest
23. apr 2014. @ 18:05  |  vesti

Danas se otvara prvi strip festival u Nišu - NiFest

Nifest - Međunarodni Festival Stripa Niš, 23-27. april 2014. Niško sajmište na Vizantijskom bulevaru

U sredu 23. aprila zvanično se otvara prvi festival stripa u Nišu - NIFEST. No, bez obzira što ovo rade prvi put, Nišlije (tačnije: striparnica "Južni Darkwood" i grafičko izdavačko društvo "Medivest") su publici pripremile bogat program sa vrlo zanimljivim gostima.

Pa tako, na prvoj liniji imamo Bonelijeve glavne igrače - čuvenog crtača Đovanija Fregierija i čoveka koji od prošle godine stoji na poziciji urednika serijala Dylan Dog, Roberta Rekjonija. Malo je reći da od ovog čoveka očekujemo mnogo jer se radi o jednom ambicioznom, intrigantnom i ludački zanimljivom scenaristi za kojeg se nadamo da će Dylana izvaditi iz kolotečine u koju je upao (a sudeći po epizodama koje smo imali da pročitamo, čini nam se da je ovaj pisac na dobrom putu to da ostvari).

Zatim, tu su i Đanfilipo Zangla, jedan od osnivača italijanskog fan kluba Dylana Doga, te makedonski autor Aleksandar Sotirovski, ali i neki domaći igrači - Darko Perović, Aleksa Gajić, Vladimira Krstić Laci, Mirko Čolak.

I okviru festivala održaće se različite izložbe, predavanja, tribine, ali i školske strip radionice.

Posebno je zanimljivo da su skoro svi od spomenutih gostiju poslaliu svoje specijalne radove ispirisane Nišom u čast svoj dolaska, kao što je ovaj Dylanov portret sa Ćele Kulom, koji potpisuje, naravno, genijalac Fregieri.

Sve što vam ostaje jeste da proverite šra vas tačno sve očekuje u Nišu na Fejsbuku i zvaničnoj stranici festivala, pa onda trk na Jug!

FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Portreti i recenzije