Ko je novi neprijatelj Dilana Doga?
31. okt 2014. @ 08:22  |  vesti

Ko je novi neprijatelj Dilana Doga?

Kako je već najavljivano, u Italiji je sve spremno za veliki restart, ili preciznije rečeno, za evoluciju strip serijala Dilan Dog. Roberto Rekioni, glavni urednik Dilana Doga i jedini pravi naslednik Ticiana Sklavija, doneće velike promene u jednom od najprodavanijih stripova izdavačke kuće Serđo Boneli editore, a među njima je i novi neprijatelj simpatičnog detektiva za noćne more – Džon Goust. Džon Goust je model modernog, zlog kapitaliste i debi će doživeti u specijalnom izdanju pod nazivom “Džon Goust – U službi hosa”, koje će se deliti besplatno svima onima koji budu kupili stripove Dilan Dog #337, Siročad: Ringo #1 i Adam Vajld #1. Scenario za ovaj specijal pisao je Roberto Rekioni, a kao crtač potpisan je Anđelo Stano.

Prvo pojavljivanje u redovnom izdanju Dilana Doga, doživeće u broju 341, koji će se u Italiji pojaviti u februaru 2015. godine. Za taj broj priču potpisuje Rekioni, a crtež Daniel Biljardo.

Ko je, dođavola, Džon Goust?

Džon Goust je zgodan, bogat, harizmatičan i nemilosrdno inteligentan poslovni čovek. Obožava luksuz i okružen je umetninama. Voli kratke priče Rejmonda Karvera, ali samo zbog svoje kratke forme, inače za njega one ne znače ništa. Sluša Bitlse.

Ne voli filmove, ali se opušta uz video-igre, što se prema našem mišljenju, baš i ne uklapa u profil surovog biznismena, ali se čini da je Rekioni hteo pošto-poto da svoje afinitete prenese na Gousta. Kao poslodavac, Džon Gost, veoma je zahtevan i kapriciozan.

Gotovo da je sušta suprotnost onoga što predstavlja Dilan Dog i verujemo da će konflit između njih dvojice biti veoma napet i zanimljiv čitaocima, a nama ostaje da čekamo čak nešto više od godinu dana do upoznavanja sa ovim zlikovcem.

Povezane teme: dylan dog
FACEBOOK KOMENTARI ()
KOMENTARI (1)
DinoTheBest @ 31. okt 2014. 20:32 #1
Oppa bice zajeban ovaj
0 0
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Portreti i recenzije