Koliko novca je potrebno da biste bili Betmen?
19. okt 2015. @ 20:02  |  vesti

Koliko novca je potrebno da biste bili Betmen?

Najbolja stvar kod Betmena je to što bukvalno svako može da bude Betmen. Dobro, svako ko ima poveća primanja. Brus Vejn nema nikakve super moći, osim ako u njegove sposobnosti ne računate to što može da primi udarac ili njegove detektivske talente. Kako bi postao heroj kakvog Gotam zaslužuje, gospodin Vejn je morao da se otvori sa popriličnom količinom novca kako bi nadoknadio nedostatak supermoći.


Ali ako bi neko zaista želeo da postane pravi maskirani osvetnik Betmenovog kalibra, koliko novca bi bilo potrebno da se nabavi dovoljno betrengova kako bi se očistile ulice?

NEZAMISLIVO OSIGURANJE

Kako biste postali Betmen, ne samo da vam je neophodan Alfred, nego i vila u koju ćete ga smestiti. A batleri poput Alfreda nisu jefitini. Koštaće vas minimum 230 hiljada dolara na godišnjem nivou, i to ne računajući novogodišnje bonuse. Ako počinjete od nule, trebaće vam šest stotina miliona dolara da izgradite vilu i pećinu ispod nje. I potrebno vam je neko osiguranje koje će sve to da pokrije, tako da srećno sa tim.

GEDŽETI, KAO I PO OBIČAJU, PRESKUPI

Okej, u borbi ćete mahom koristiti betrengove od kojih svaki košta oko 300 dolara. Ali kako ćete ih često gubiti ili pak nećete imati vremena da ih skupljate nakon borbe, na to će vam otići više desetina hiljada dolara godišnje. Uračunajte tu i mini bombe, sajle za penjanje, dimne bombe, naočare sa infracrvenim svetlom i shvatićete da jedan Betmenov pojas košta više od sume koju prosečan čovek zaradi u toku jedne godine.

KOSTIM OD MILION DOLARA

Nebitno da li planirate da jurite za uličnim džeparošima ili da li pokušavate da zaustavite psihopatu koji ima armiju sledbenika, biće vam potreban oklop. Sad, možete u da odete do kineske prodavnice i kupite odelo za 20 dolara ili da date milion i uzmete pravu stvar. Kako većina ljudi ne može sebi da priušti ovo odelo, Kikstarter kao sredstvo za prikupljanje finansija uopšte ne izgleda loše.

Još ako bismo uračunali i vojnu obuku od milion dolara, pola miliona za nekoliko inženjerskih diploma, to je milion i po samo da biste imali Betmenove sposobnosti. I kada sve ovog grubo saberete, da li mislite da je izvodljivo?

Mada izgovoriti čuveno ''I'm Batman!'' prosto nema cenu.Povezane teme: Batman, Bruce Wayne, DC, Superheroji
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Portreti i recenzije