Kolorka  20: Gospodari ječma / Fibra
Klik za veću sliku

Kolorka 20: Gospodari ječma

0.0 (0)
Junak / serijal: Kolorka
Broj: 20
Izdavač: Fibra
Datum izdavanja: 28. maj 2012.
Scenario: Jean Van Hamme
Crtež: Francis Valles
412 strana
Ekipa izdavačke kuće Fibra u posledje vreme je bila izuzetno vredna, te je zato pred kraj maja u okviru te kuće objavljeno nekoliko novih naslova među kojima su i „Gospodari ječma“, još jedan primer uspešne saradnje dvojice izuzetnih predstavnika fransusko-belgijske škole, scenariste Jeana Van Hammea i crtača Francisa Vallèsa.

Mesto i vreme dešavanja ove knjige je jedno malo mestašce u Francuskoj u periodu između 1854.i 1997. Godine. 

Dakle, po rečima izdavača, u pitanju je: „..sto pedeset godina povijesti i pet naraštaja od kojih je svaki, jedan za drugim, ugradio svoju ciglu u carstvo Steenfort, pivarskoga gorostasa tako snažnog da je uspio odoljeti dvama svjetskim ratovima i jednomu gospodarskom slomu. No ti događaji nisu ništa u usporedbi sa strašnim borbama za vlast u koje se upuštaju nasljednici i opsjednutosti osvetom koja oduvijek pokreće dvije sukobljene obitelji. Jer industrijska carstva nastaju samo zahvaljujući ljudskoj strasti, entuzijazmu i upornosti.“

Van Hamme i Vallès poznati su po saradnji na serijalima „XIII“, „Thorgal“ i „Largo Winch“. Svi ovi stripovi, kao i „Gospodari ječma“ do sada su bili objavljivani u Stripoteci, kao i u hrvatskoj strip reviji Bumerang, a izdavač Beli Put objavio je integrale serijala „Thorgal“.

Kao i obično, Fibra vam nudi besplatan pregled izdanja. Ceo prvi album možete pogledati ovde.

Povezani tekstovi:
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)
Povezana izdanja (9)

Ljepota tame
Kolorka 19

Zlatka
Kolorka specijal 4

Asterios Polyp
Kolorka specijal

Lulu, oslobođena
Kolorka 18

Izlazne rane
Kolorka specijal 1

Lajka
Kolorka specijal 2

Portreti i recenzije