Konstantinovo raskršće 1: Kraljevstvo krvi / System comics
Klik za veću sliku

Konstantinovo raskršće 1: Kraljevstvo krvi

0.0 (0)
Junak / serijal: Konstantinovo raskršće
Broj: 1
Izdavač: System comics
Datum izdavanja: 20. maj 2012.
Scenario: Dejan Stojiljković
Crtež: Dragan Paunović
70 strana
Prvi deo strip triologije "Konstantinovo raskršće" rađeno po istoimenoj knjizi Dejana Stojiljkovića koji potpisuje kako originalnu knjigu, tako i scenario za strip, napokon je izašao iz štampe i uskoro će moći da se kupi u svim ovlašćenim prodajnim mestima.

Kao što smo već govorili, u pitanju je  adaptacija romana koji je zabeležio ogroman uspeh na domaćoj sceni u poslednjih par godina. Prvi od tri dela ovog grafičkiog romana pod nazivom "Kraljevstvo krvi" upoznaje nas sa pričom i specifičnom naracijom ovog dela. 

Naime, "Kraljevstvo krvi" podeljeno je na nekoliko poglavlja i svako od njih započinje prologom u kojem glavnu ulogu igra čuveni rimski car Konstantin Veliki,. Posle svakog prologa, nastavljaju se priče koje su smeštena u doba Drugog svetskog rata. Knjiga ukupno ima 70 strana, a urađena je kombinovanom tehnikom - prolozi su urađeni u koloru, a ostatak albuma u crno-beloj tehnici (primere originalnih tabli urađenih u obe tehnike možete videti na kraju teksta).

"Strip je crtački uobličio Dragan Paunović, poznat po radu na stripu "Družina Dardaneli", scenario je napisao Dejan Stojiljković na osnovu svog romana, autor predgovora je legenda domaćeg stripa Bojan M. Đukić a logo je dizajnirao naš poznati strip autor i filmadžija Aleksa Gajić. Stripu je pridodato dva eseja na temu Konstantina Velikog i okultne nacističke organizacije Anenerbe, kao i pripovetka "Mrtve stvari" koju su specijalno za ovu priliku ilustrovali naši strip internacionalci Dražen Kovačević i Milorad Vicanović Maza", rečeno je od strane izdavača.

Krajem maja, album će doživeti nekoliko promocija u većim gradovima Srbije, a  na našem sajtu mogli ste naći najavu o promociji u Novom Sadu 26. maja. 

Na zvaničnoj stranici izdanja možete naći detaljnjije informacije o delu, a takođe, možete pročitatio i prvih 20 stranica stripa u PDF formatu.

FACEBOOK KOMENTARI ()
KOMENTARI (2)
Dr Shibby (neregistrovan) @ 23. jun 2012. 12:17 #1
Svaki strip kolekcionar i citalac iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske bi trebao da ima ovo izdanje. Strip adaptacija odlicne knjige koja je prodana u 40 000 kom. Izuzetno dobar Paunovicev crtez. Meni je posebno drago sto je i par ilustracija uradio strip crtac iz Banja Luke (tacnije Laktasa) Milorad Vicanovic-MAZA. Inace, ovo je prvi od ukupno tri albuma. Drugi bi trebao da izadje za Beogradski sajam knjiga, a treci sl godine kada se u Nisu slavi taj veliki jubilej. System comics ce na kraju vjerovatno da objavi i integral. To sam skontao po tome sto stranice u ovom albumu nisu numerisane! Da bi ustedio na stampi, sve ce to urednik na kraju da ulijepi zajedno :-)
0 0
Dr Shibby (neregistrovan) @ 25. jun 2012. 16:43 #2
Paunovic privodi kraju crtanje drugog albuma koji bi se trebao pojaviti za Beogradski sajam knjiga. Sto se tice ovog prvog, zaboravio sam reci da se pored striparnica, prodaje u vecini boljih knjizara.
0 0
DODAJ KOMENTAR
(ime)
Povezana izdanja (1)

Nasleđe predaka
Konstantinovo raskršće 2

Portreti i recenzije