Konstantinovo raskršće  2: Nasleđe predaka / System comics
Klik za veću sliku

Konstantinovo raskršće 2: Nasleđe predaka

0.0 (0)
Junak / serijal: Konstantinovo raskršće
Broj: 2
Izdavač: System comics
Datum izdavanja: 05. dec 2013.
Scenario: Dejan Stojiljković
Crtež: Dragan Paunović
60 strana
System comics nas vraća u Srbiju za vreme Drugog svetskog rata gde su nacisti su na tragu najveće tajne Konstantina Velikog.

Lov se nastavlja, dan smenjuje noć, a noć smenjuje dan. U noći, ljudi i zveri stapaju se sa mrakom, a u mraku sijaju oči boje purpura. Nastavljajući svoju potragu, Hajnrih Kan i Marko Šmit će sići u podzemne lagume antičkog Naisusa i tamo otkriti odaje u kojima je Konstantin Veliki sakrio sve svoje tajne. Nemanju Lukića još uvek progoni sopstvena prošlost i ona će dobiti novu boju i smisao kada mu prijatelj na samrti ispriča jezivu priču koju nije želeo da čuje ali čiji krvavi kraj je naslućivao sve vreme. Krsman Teofilović i dalje istrajava u svojim ubeđenjima od kojih su ostale ruševine nekadašnje porodične tradicije i brak koji to više nije.
Za to vreme, pun mesec sija nad gradom, a pukovnik Oto Fon Fen je zatražio da mu se izrade srebrni meci...

NASLEĐE PREDAKA je drugi od tri dela grafičkog romana KONSTANTINOVO RASKRŠĆE i predstavlja adaptaciju istoimene knjige u sasvim novi medij. Samim tim, stara priča u novom okruženju dobija drugačiji oblik i novu dimenziju. Za razliku od svog literarnog predloška, strip se razlikuje ne samo po pitanju naracije i grafizma već i u tome da u njemu postoje delovi priče kojih uopšte nema u romanu što ga samim tim čini potpuno samostalnim i autohtonim delom koje će čitaocu (i onom ko je prethodno čitao knjigu i onom ko nije) dati jedan potpuno novi i drugačiji uvid.

Dobrodošli u jedan novi svet.

Ovoga puta, tajne će se pred vama otkriti ne samo kroz reči već i kroz sliku.

Dejan StojiljkovićStrip sadrži i 4 strane prologa Alekse Gajića u koloruZa crtež je zadužen Dragan Paunović 

FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)
Povezana izdanja (1)

Kraljevstvo krvi
Konstantinovo raskršće 1

Portreti i recenzije