Linije fronta / System comics
Klik za veću sliku

Linije fronta

0.0 (0)
Izdavač: System comics
Datum izdavanja: 24. okt 2014.
Povodom obeležavanja stogodišnjice početka Prvog svetskog rata, izdavačka kuća System Comics udružila se sa Francuskim institutom u Srbiji u cilju objavljivanja kolektivnog francusko-srpskog strip izdanja Linije fronta.

Tema stripa Linije fronta bavi se životom na frontu i svakodnevnim životom ljudi tokom Velikog rata. Album se sastoji od deset kratkih priča koje je napisalo pet francuskih i pet srpskih scenarista, sve to u ilustraciji deset srpskih crtača. Ukrštanjem njihovih pogleda na sukob koji se dogodio vek ranije, Linije fronta istražuju ostatke kolektivnog nesvesnog i materijal i teme prenete sa kolena na koleno. Među autorima se nalaze zvučna imena evropskog stripa, poput Rodolfa (Rodolphe), Bruna Falbe (Bruno Falba), Filipa Zitke (Philippe Zytka), Alekse Gajića, Zorana Janjetova, Zografa, Dražena Kovačevića, Darka Perovića... Predgovor za album Linije fronta pisao je istoričar Žan-Pjer Verne (Jean-Pierre Verney), ujedno i scenarista albuma Prokleti rat! proslavljenog francuskog strip autora Žaka Tardija (Jacques Tardi). Strip će biti objavljen na srpskom i na francuskom jeziku.

Objavljivanje strip albuma Linije fronta podržali su Ministarstvo kulture republike Srbije zvanična Misija za obeležavanje stogodišnjice Prvog svetskog rata u Francuskoj.

FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)
Povezana izdanja (2)

Linije fronta 3
Linije fronta 3

Linije fronta 2
Linije fronta 2

Portreti i recenzije