Lokot i ključ konačno dobija tv seriju
26. maj 2016. @ 11:15  |  vesti

Lokot i ključ konačno dobija tv seriju

IDW Entertainment je najavio planove da se nagrađivani horor strip serijal Lokot i ključ adaptira za televiziju. Vest koja je najviše oduševila fanove je da će autor stripa Džo Hil (sin Stivena Kinga) napisati scenario za pilot epizodu i naći se u ulozi producenta serije.

Pilot epizoda (čiji trejler možete pogledati ispod) za ovaj strip koji su kreirali Hil i crtač Gabriel Rodrigez je prvenstveno snimljena 2011, ali je kompanija Fox odustala od projekta. Iako su postojale nade da Lokoti nađu utočište na nekoj drugoj televizijskoj mreži ili da se pak napravi film, nijedna ideja nije realizovana, mada je IDW predstavio neemitovanu pilot epizodu na Comic-Con Internationalu 2011. Ali sada konačno sve deluje znatno ozbiljnije.

“Obožavam ovu priču. Tih sedam godina koliko sam proveo radeći na njoj predstavljaju moje najsrećnije kreativno iskustvo i ne prođe dan da ne mislim o tim likovima. Tih šest knjiga su poput šest sezona televizijske serije, pa deluje i prirodno da se strip prenese na male ekrane i da vidimo da li možemo da preplašimo gledaoce širom sveta”, izjavio je Hil.

Pored Hila će se u ulozi producenata naći i Ted Adams i David Ozer iz IDW Entertainmenta, i Rik Džejkobs (Okružen Mrtvima). A sa radnjom ovog stripa će vas najbolje upoznati naš poznati strip teoretičar i scenarista Pavle Zelić u tekstu koji možete pročitati ovde.


FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Portreti i recenzije