Miletini recepti za srećan život u izdanju Komika
26. sep 2017. @ 10:49  |  vesti

Miletini recepti za srećan život u izdanju Komika

Novosadska izdavačka kuća Komiko ove nedelje, tik pred čuveni Salon stripa u Beogradu, objavljuje svoje prvo stripsko izdanje na engleskom jeziku.

U pitanju je kolekcija stripova pod zajedničkim imenom 111 Recipes for an Extremely Happy Life koje autor Mileta Poštić objavljuje još od 2012. godine. Originalni radovi u virtuelnoj formi mogu se naći na Fejsbuk stranici Mileta's 300 Recipes. Budući da je Poštić ove radove originalno objavljivao na engleskom jeziku, Komiko je odlučio da zadrži tu odluku, a kada i da li ćemo ovaj strip imati prilike da vidimo i na srpskom jeziku ostaje da se vidi.

Izdanje će biti objavljeno u sada već klasičnoj Komikovoj formi: tvrde korice, B5 format u koloru.


Zoran Janjetov govori o ovom izdanju:

Napokon! Ne verujem očima na više načina! Odavno sam prestao da se nadam da ću pred očima imati umetnički artefakt koji u mom sistemu funkcioniše na svim bitnim poljima. Da je moćan po formi, lud po sadržini, da je i art i pop, a da nije ni art ni pop, niti išta između, da odbija da se svrsta, da sebe ne shvata ozbiljno, da me ničemu ne uči i nema nikakvu poruku, da mi čačka čakre za koje ni ne znam da postoje (nikakve čakre, inače, ne postoje)... da dolazi ni iz čega i nikud ne ide! Ključna reč: blesavost, visoka doza, dostojna divljenja Grete Fahrenheit.

Klanjam se Miletinoj ctračkoj virtuoznosti, hranim se njegovom blesavošću! Ispraznite mozak i učinite sebi uslugu: postupite po ovim receptima i tražite ih još.

Treba vam ova knjiga.

Ovo izdanje će biti premijerno predstavljeno predstojećeg vikenda na 15. Međunarodnom salonu stripa u Beogradu. Komiko je od strane Salona proglašen za najboljeg izdavača domaćih strip izdanja u godini 2016/2017. Iako na engleskom, ovo izdanje svakako potvrđuje zašto su dobili pomenuto priznanje.Povezane teme: komiko, domaći strip
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Portreti i recenzije