Mirakul / Mentor
Klik za veću sliku

Mirakul

0.0 (0)
Izdavač: Mentor
Datum izdavanja: 23. jan 2012.
Scenario: Davor Radoja
Crtež: Davor Radoja
76 strana
Sredinom januara na radost mnogih ljubitelja stripa sa ovih prostora, a naročito redovnih posetilaca sajta stripovi.com, iz štampe je izašlo jedno nesvakidašnje izadanje. „Mirakul“ je strip koji je nastao na forumu ovog sajta, tačnije na podforumu Autorski izlog koji, kako mu i samo ime nalaže, postoji kako bi amaterski autori i ostali zaljubljenici u devetu umetnost imali svoje posebno mesto na kojem bi publikovali svoje sopstvene radove. Davor Radoja, jedan od najvrednijih članova ovog foruma, tokom proteklog leta je svakodnevno objavljivao table iz svog stripa „Mirakul“ koji je istovremeno stvarao uz podstrek ostatka forumaškog kolektiva.

Taj podstrek vremenom je prerastao u nešto mnogo više, te je Radojin projekat uskoro dobio i finansijsku podršku od velikog broja članova strip foruma, što je omogućilo da se ovaj strip nađe i u štampanom obliku. Izdat od strane izdavačke kuće Darka Macana zvane Mentor, ovaj strip zvanično je „ugledao svetlost dana“ 23. januara.

Ono što biste trebali da znate o „Mirakulu“ jeste da je to jedna izuzetno kvalitetna, prizemna i uznemirujuća priča, a da ono što je čini tako uznemirujućom leži u činjenici da je ona pre svega brutalno realna. To je priča o malom čoveku i njegovim velikim problemima, o ljudima i porodicama koje viđamo svuda oko nas i čije sudbine predstavljaju i deo naše stvarnosti. Ono što je posebno privlačno u celoj ovoj priči jeste njeno stapanje sa simboličnim i čudesnim, što se najviše vidi u samom kraju ovog stripa, koji mnogi opisuju kao izuzetno dubok i potresan.

Da ne bismo dužili i upali u zamku ponavljanja, preporučujemo vam da makar bacite pogled na forumsku temu o „Mirakulu“ i vidite o čemu se radi, te da posle pročitate odličan tekst i analizu ovog stripa koju možete naći na ovoj stranici


FACEBOOK KOMENTARI ()
KOMENTARI (7)
Miki (neregistrovan) @ 31. jan 2012. 12:28 #1
Genijalan strip, inače može ceo da se pročita na forumu stripovi.com, gore u tekstu ima link do teme... jako dobro!
0 0
PR0T0N @ 31. jan 2012. 13:40 #2
Suvi kvalitet, čestitke autoru, preporučujem svima da pročitaju strip.
0 0
Bane Kerac (neregistrovan) @ 31. jan 2012. 15:13 #3
Procitati obavezno. Jedan od onih stripova zbog jojih je strip nesto se voli.
0 0
@ 06. feb 2012. 18:54 #4
Strip je fantastičan pročitao sam ga u jednom dahu na forumu stripovi.com .Svaka čast Davoru, i želim da tako nastavi jer će sigurno stvoriti još dosta dobrih dela! Nadam se da je ostalo koje izdanje u Darkwoodu jer bih veoma želeo da ga se dokopam..
0 0
S (neregistrovan) @ 16. feb 2012. 00:32 #5
Odakle moze da se poruci strip? Jer u Nisu ga nema.
0 0
Rozmeri (neregistrovan) @ 21. feb 2012. 14:23 #6
Obrati se ili uredništvi sajta stripovi ili Darku Macanu (linkovani su sajtovi gore u tekstu).
0 0
Mr.Milan (neregistrovan) @ 15. maj 2013. 14:02 #7
Citao sam sve Davorove stripove.Dubravka,Balkanski gen,Strumfovi,Mirakul...Sve su to izuzetna djela,sa grubim crtezom koji bas odgovara prici.
0 0
DODAJ KOMENTAR
(ime)
Povezana izdanja (3)

5et životnih doba
La Bete Noire 1

Sergej 14
Sergej 14

Portreti i recenzije