Najavljena televizijska adaptacija Propovednika
18. nov 2013. @ 15:01  |  vesti

Najavljena televizijska adaptacija Propovednika

Televizijska kuća AMC oprostila se ovog leta sa serijom Breaking Bad uz spektakularno finale, a njihovu drugu cenjenu seriju Mad Men ista sudbina očekuje vrlo uskoro, što znači da im je preko potrebna nova jaka serija na rasporednu. Budući da je AMC sa dve pomenute serije očigledno podigao standarde, verovali smo da je kreativni tim ove kuće spreman za veliki zalogaj, a adaptacija stripa kakav je „Propovednik“ definitivno odgovara tom opisu.

Striip je nastao 1996. godine i postao jedan od najpopularnijih serijala izdavačke kuće Vertigo, a pored serijala „100 Bullets“ jedan je od onih koje publika jedva čeka da vidi na malim ekranima. Pre samo nekoliko godina šuškalo se da je za adaptaciju zainteresovan HBO, ali je ipak AMC zvanično naručio pilot pre samo nekoliko dana.

U suštini, adaptacija „Propovednika“ je veliki izazov i za njeno pravljenje potreban je veliki talenat i posvećenost. Priča koju su napravili genijalci Garth Ennis i Steve Dillon nije nimalo lako štivo, dapače prilično je slojevita i sirova. Ona prati život Jessea Custera, zlovoljnog propovednika iz malog grada u Teksasu kojeg je slučajno zaposeo duh deteta koje su stvorili anđeo i demon. Ovaj duh omogućava Jessiju da naređuje ljudima da čine ono što on želi. Zajedno sa svojom devojkom Tulip i najboljim prijateljem Cassidyjem – veštom prevarantkinjom i užasno starim vampirom – Jesse kreće na misiju da pronađr Boga koji je napustio Raj i sada se krije negde na Zemlji. Tokom svog puta, trojka nailazi na mnogobrojne probleme koje je, ruku na srce, teško objasniti, a možemo misliti samo koliko će ih biti teško preneti u vizuelni medij. Oni koji su čitali strip – a to toplo preporučujemo svima – sigurno znaju o čemu pričamo.

Kod nas je neko vreme „Propovednika“ izdavao Beli put, a taj posao od skoro je preuzeo izdavač Darkwood koji namerava da objavi sve brojeve do kraja. Za sada se ne zna ko će biti zadužen za ovaj veliki televizijski projekat, ali budući da se on kuva u AMC kuhinji, mi u njega svakako polažemo velike nade.

UPDATE: Saznajemo da postoji mogućnost da će osoba koja će stajati iza ovog projekta biti poznati komičar/scenarista/glumac/reditelj Seth Rogen!

Povezane teme: preacher, propovednik, vertigo, serije
FACEBOOK KOMENTARI ()
KOMENTARI (1)
Master (neregistrovan) @ 23. nov 2013. 14:52 #1
Jedan od boljih stripova ikada
0 0
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Portreti i recenzije