Najbogatiji likovi iz sveta superheroja
22. jul 2014. @ 16:42  |  vesti

Najbogatiji likovi iz sveta superheroja

Superheroji su najčešće likovi koji su se našli na potpuno pogrešnom mestu u skroz pogrešno vreme i tako dobili svoje kul moći. Pa da, lako je biti štreber koji je pola svog života proveo u 12 kvadrata na svom tavanu nad udžbenikom iz fizike i koga je pred matursko veče ujeo genetski mutiran pauk. Još lakše je biti nesvesni klinac koga su roditelji poslali na prevremenu studentsku razmenu na drugu planetu kako bi letenjem i nadljudskom snagom opravdavao furanje najnebuloznije mode na svetu – gaće preko helanki. Ali šta je sa svim onim nesrećnicima koji do svojih moći nisu došli tako lako? Sa onima koji su, veći deo svog života, morali da rade kao nenormalni da bi sebi obezbedili dovoljno love za superherojske gedžete?

Skoro smo na internetu naleteli na listu likova iz sveta superheroja sa najvećim primanjima (ko zna gde ovi tipovi plaćaju porez). Većina njih (da, ima par izuzetaka) svoje moći nije stekla rođenjem, već je morala debelo da radi i da, u nekom momentu svog života, shvati da im je dosadno i da dobar deo love može da se potroši na stelt avione, tešku artiljeriju i presmešne kostime. Dobro, postoji i izuzetak-dva, a to su tzv. Top Shop superheroji: oni su sve pare nasledili od svojih roditelja, direktno iz fotelje. Ovde prenosimo tu listu i iako se na njoj nalazi i par heroja/zlikovaca sa pravim moćima, akcenat će ipak biti na njihovoj ekonomskoj moći.

Blek Panter. Tip bukvalno upravlja čitavom Wakandom (izmišljena država negde u Africi), tako da je nekakav pandan Berluskoniju. Wakanda je jedino mesto na planeti gde se može naći vibranijum, metal mnogo jači od adamantijuma (neuništivi metal od kojeg je sačinjen Vulverinov skelet). Kako sav novac od prodaje vibranijuma ide u ruke T'Challa-i (Blek Panterov pravi identitet), logično je da ga to čini neverovatno bogatim. Njegovo bogatstvo se procenjuje na tričavih 500 milijardi dolara.

Ajron Men. Svima je poznata ova šmekerčina koja živi brzo, hrani se lako i svakim iskucanim slovom u ovom tekstu zaradi po pola miliona dolara, u marvelovom univerzumu, naravno. Iako je kompaniju osnovao njegov otac, očigledno je da Stark Industries ne bi doživeo takav uspeh da nije harizmatičnog Tonija. Daleko je od Blek Pantera, ali da li čoveka sa 100 milijardi na računu i čitavim ženskim delom Holivuda u telefonskom imeniku uopšte briga za to?

Betmen. To što Brus Vejn ima milijardersku kompaniju i što je trećina akcija Gotama u njegovom vlasništvu uopšte ne utiče na lik samog Betmena. Mračni Vitez bi bio najkul superheroj i kada bi živeo na jetrenoj pašteti i čekao keca za Arsenal - Totenhem kako bi sipao gorivo u Betmobil. Ipak, ništa mu ne fali ni sa 80 milijardi na računu, iako Alfred zaslužuje više od polovine tog novca za čitavo maltretiranje.

Lex Lutor. Ovaj beskrupulozni, nemoralni milijarder predstavlja knjiški primer prema kojem se formiraju direktori većine javnih preduzeća u Srbiji. Kao vlasnik Lexcorp-a, umesto da uživa na nekoj plaži, većinu svog vremena provodi u pokušaju da pobedi neuništivog tipa sastavljenog od čelika koji može da leti, gleda kroz zidove i ispaljuje lasere iz očiju. Ali dobro, svako ima svoj hobi. Za sada ima 75 milijardi, ali advokatski troškovi ne održavaju ovu cifru konstantnom.

Dr Dum. Konačno čovek koji pametno raspoređuje svoj novac. Viktor Von Dum je vladar Latverije, fiktivne države u istočnoj Evropi. Poseduje armiju robota i sopstveni vremeplov. Sve ostale reči su suvišne, 35 milijardi i vidimo se u drugo vreme, na drugom mestu.

Grin Erou. Još jedan pametan igač. Oliver Kvin poseduje sopstvenu firmu, takođe je i gradonačelnik Star Sitija, što mu mnogo olakšava pri prikrivanju njegovog superherojskog identiteta. Namerno finansira korumpirane kompanije kako bih ih kasnije ugasio kada poželi. Sa 7 milijardi dolara bi mogao makar da sašije bolji kostim.

Profesora X i Magneta bismo stavili na istu listu, jer, iako čitav život provedu u nekakvom koškanju, na kraju ipak ispadnu najbolji ortaci. X sa svojih 3.5 milijardi i Magneto sa (do sada najslabijih) 500 miliona dolara ipak mogu sebi da obezbede super penziju.

A ti, Pitere Parkere, fotkaj i igraj loto iz nedelje u nedelju. Život je nepravedan, čak i u svetu superheroja…


Povezane teme: superheroji, strip
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Portreti i recenzije