Najbolji stripovi koji zapravo ne postoje
14. feb 2013. @ 09:11  |  portreti, recenzije, intervjui

Najbolji stripovi koji zapravo ne postoje

Stripovi su postali neizostavni deo pop kulture, tako da danas neki od njih postoje isključivo u fiktivnom svetu filmova, televizijskih serija i ostalih medija, a ovaj put ćemo vas upoznati sa osam najboljih.

8. 9th Wonders! iz serije Heroes

Proročki strip koji je odigrao jednu od ključnih uloga u krajnjem raspeltu serije Heroes (o kakvoj je ulozi reč, ne bismo znali reći, budući da smo seriju prestali da gledamo posle prve sezone, ali verujemo da je za nama ostao velik broj odanih fanova koji će znati da vam objasne o čemu se tu radi). Uostalom, sve bitno možete pročitati na njegovoj specijalnoj stranici Heroes enciklopedije.7. Wonder Space Fish iz animirane serije SpongeBob SquarePants
(verujemo da svi živi na ovim prostorima ovu seriju zovu Sunđer Bob Kockalone)

Wonder Space Fish je strip koji se pojavio u epizodi Rule of the Dumb. Na kraju epizode strip je završio kod Patricka, ali nije sigurno šta se kasnije desilo sa njim. Ono u šta smo sigurni jeste da je ovaj fiktivni strip zapravo bila parodija na čuveni serijal Wonder Woman. Sada sa šuška da Wonder Space Fish može dobiti pravu filmsku adaptaciju, čija bi premijera mogla da se očekuje na leto 2015. godine i da jedan veliki holivudski studio razmatra tu ideju.


6. Angry Dad iz serijala The Simpsons

U pitanju je strip Barta Simpsona koji je doživeo veliku popularnost i posle izvesnog vremena pretočen u film ovenčan Oskarom i Zlatnim globusom (u crtaću, naravno). Strip se pojavljuje u dve epizode Simpsonovih I Am Furious (Yellow) i Angry Dad: The Movie, i to u razmaku od devet godina.


5. Powdered Toast Man iz animirane serije Ren & Stimpy

Powdered Toast Man je superjunak koji se redovno pojavljuje u čuvenom serijalu o najgorim kućnim ljubimcima u istoriji televizije. Ovaj ekscentrični heroj je ujedno i maskota kompanije Powdered Toast, a njegovo poreklo, cilji i misija ostali su misterija za sve nas. Verujemo da bi, ukoliko bi postojao pravi strip o ovom superheroju, donekle saznali odgovore na sva pitanja koja nas muče.


4. The Atomic Trinity iz filma The Dangerous Lives of Altar Boys

The Dangerous Lives of Altar Boys je film sa izuzetno zanimljivom naracijom koji govori o četiri mlada tinejdžera i njihovim avanturama iz stroge katoličke škole. Pošto su uhvaćeni kako crtaju bestidan strip, oni se sada nalaze u nezavidnoj poziciji, a glavna časna sestra (koju glumi odlična Jodie Foster) u njihovom stripu postaje zli neprijatelj Nunzilla.


3. Tales of the Black Freighter iz grafičke novele Watchmen

Jedan od najuticajnijih stripova ikada napisanih (i to od strane neprevaziđenog majstora Alana Moora) sadržao je zanimljivo i vrlo mračno poglavlje Tales of the Black Freighter. Ovo poglavlje zapravo predstavlja strip u stripu, a sama priča koja, na prvo čitanje, nema nikakve veze sa ostatkom priče, savršeno se uklopila u ostatak novele. I to je još jedan od razloga zašto bi svi ljudi trebali da pročitaju Nadzirače.


2. Bluntman & Chronic iz filma Chasing Amy

Stari stripadžija Kevin Smith je sa Clerks-ima otvorio vrata u svet filma i tu poziciju osigurao sa neobičnom romantičnom komedijom Chasing Amy. Likovi Bluntmana i Chronica, nadrogiranih superheroja, urađeni su po uzoru na Jaya i Silent Boba, junacima kojima će se Smith kasnije rado vraćati u svojim fimovima, dok se u stripu okrenuo daleko ozbiljnijim junacima kao što su Daredevil i Batman).


1. Radioactive Man iz animirane serije The Simpsons

Nije nimalo ćudno što su se čak dva lažna stripa iz serije The Simpsons našla na ovoj listi. Ipak su Simpsonovi temelj moderne popularne kulture. Iako je Radioactive Man u par navrata uspeo da se probije u svet stripa i dobije nekoliko štampanih primeraka, ovaj jedinstveni superheroj nikada nije doživeo punokrvnu adaptaciju kakvu zaslužuje. Nadamo se da će u budućnosti to biti ispravljeno.

Povezane teme: the simpsons, watchmen, kevin smith
FACEBOOK KOMENTARI ()
KOMENTARI (3)
Anonymous (neregistrovan) @ 15. feb 2013. 00:50 #2
Pročitaj šta piše u tekstu - super junak, nijedan pun serijal, samo par izleta, a junak poput Radioactive man-a to zaslužije.
0 0
Jovan (neregistrovan) @ 19. nov 2013. 11:52 #3
A 9th Wonders bih baš voleo da čitam. To je inače strip koji je izdavao Ajzak Mendez u početku, čovek koji je mogao da naslika budućnost. Posle, ne znam ko beše, ali znam da je taj strip umnogome pomogao Hirou Nakamuri.
0 0
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Portreti i recenzije