Nezaboravne romanse u svetu stripa
13. feb 2016. @ 15:18  |  portreti, recenzije, intervjui

Nezaboravne romanse u svetu stripa

Od Clarka Kenta i Lois Lane do Sandmana i Nade, svet stripa je ispunjen romansama koje su odavno prešle iz domena supkulture u opštu kulturu. Ma koliko nadljudske bile njihove moći i sposobnosti, romantične veze su uvek bile polje na kom su strip junaci i junakinje dokazivali svoju ljudskost. I dok su neke afere bile potrošne, samo mehanizam za dokazivanje fatalne privlačnosti naših heroja i heroina, neke druge će ostati zauvek urezane u našu svest. Ovo je naš izbor najnezaboravnijih strip-romansi.


Peter Parker & Mary Jane

Mary Jane je prevazišla jednu od najvećoh prepreka koje se mogu doživeti u romantičnoj vezi – ona je bila druga prava ljubav Petera Parkera. Mary Jane je jednostavno morala daleko više da se dokazuje od Gwen Stacy. Iako je Gwen umrla, njena smrt je ovaj „ljubavni trougao“ činila još komplikovanijim. Mary Jane i Peter su prošli kroz mnoge nedaće zajedno, a u kasnijim epizodama im je čak đavo lično izbrisao svo sećanje na njihovu ljubav. Ipak, i to su prevazišli. Ako nas je neki par kontinuirano uveravao u to da velike ljubavne priče mogu da imaju srećan završetak, to su definitivno Spider-Man i njegova izabranica.

Silk Spectre & Dr. Manhattan

Iako je jedna od nama omiljenih superherojki sigurnost našla u zagrljaju kolege Night Owla sa kojim verovatno i dan danas deli neku obično neobičnu svakodnevnicu, to nije ljubavna priča koja je obeležila serijal Watchmen. Ono što su Silk Spectre i silni Dr. Manhattan imali je daleko jače. Zapravo, dovoljno jako da spase čitav svet. Epizoda ...... u kojoj Dr. Manhattan odvodi Silk Spectre na Mars jedan je od najboljih delova ovog nenadmašnog grafičkog romana.

Scott Pilgrim & Ramona Flowers

Čak i ako ste navijali za slatku malu Knives, sigurno ne možete da osporite da su Ramona i Scott suđeni jedno za drugo. Da bi osigurao svoje mesto pored fatalne Ramone, Scott je morao da se izbori ne samo sa njenih sedam zlih bivših ljubavnika, već i sa svojom ludom devojkom! Njihovu ljubav možda ne pamte generacije čitalaca kao što je to slučaj sa drugim parovima sa ove liste, ali je njihova priča zasigurno najzabavnija.

Dylan Dog & Morgana

Iako je scenaristkinja Paola Barbato ovu priču neverovatno zakomplikovala (ili je to ipak bio Sclavi), ne možemo pročati o fatalnoj ljubavi a da ne spomenemo Dylana i njegovu Morganu. Istina, istražitelj noćnih mora ima tu naviku da se do ušiju zaljubi u svaku devojku koja se nađe u njegovom vidokrugu, ali sve njegove ljubavi kratkog su veka, kao da će ga tragedija koju je preživeo sa Morganom pratiti do kraja života... ovakvog kakvog ga znamo.

Batman & Catwoman

Ako jedan par sa ove liste može da potvrdi onu čuvenu da se suprotnosti privlače, to su upravo njih dvoje. On je najpoznatiji borac protiv kriminala na svetu, a ona najveštiji provalnik. Jednostavno im je bilo suđeno. Kroz Gotham je prošlo zaista puno žena. Lepih, inteligentnih, šašvih, pa i zlih, ali niko nije uspeo da očara Batmana koliko famozna Catwoman. Iako je prošlo više od 75 godina od kada su se njih dvoje prvi put upoznali, mi ih i dalje smatramo za najseksi par u stripu.

FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Portreti i recenzije