Nick Cave: Biografija u formi stripa uskoro izlazi iz štampe
22. avg 2017. @ 11:16  |  vesti

Nick Cave: Biografija u formi stripa uskoro izlazi iz štampe

Nick Cave je odlučio da nam svoju stvaralačku magiju predstavi na još jedan zanimljiv način. Prošli put to je bilo u formi dokumentarnog mjuzikla 20.000 Days on Earth, a sada ćemo njegovu životnu priču moći da pročitamo u formi stripa.

Pod autorskom palicom Renharda Kleista, 7. septembra ove godine iz štampe izlazi grafički roman naslova Nick Cave: Mercy On Me. Ova knjiga broji 328 stranica i obuhvata razna poglavlja iz "Pećinkovog" života uključujući odrastanje u Australiji, period koji je proveo u bendu The Birthday Part i internacionalni uspeh koji je ostvario sa The Bad Seeds.

Zanimljivo je da je roman originalno napisan na nemačkom jeziku. Prevod na engleski se već može naći u pretprodaji na zvaničnom sajtu ovog muzičara.

"Reinhard Kleist, veličanstveni stvaralac stripova, ali i mitova, još jednom je razbio konvencije grafičkog romana zakuvavši zastrašujuću smesu kejvovskih pesama, biografskih polu-istina i potpune izmišljotine i time stvorio kompleksno, jezivo i potpuno bizarno putovanje u kejvovski svet. Bliža je istini od ma koje biografije, to je sigurno! Ali, samo da se zna, nisam ubio Elisu Day"

Nick Cave


U nastvaku pogledajte trejler ovog grafičkog romana.
I ne zaboravite - Nick Cave svira u Beogradu, u Kombank Areni 28. oktobra, a određeni kontigent karata je već rasprodat! Ukoliko još niste nabavili svoju - kliknite ovde!

.

Povezane teme: nick cave, nik kejv, kombank arena
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Portreti i recenzije