Nove epizode serijala Julia - 2, 3 i 11
03. feb 2011. @ 13:26  |  izdanja

Nove epizode serijala Julia - 2, 3 i 11

Darkwood

Izdavačka kuća Darkwood nam je prošlog meseca omogućila nastavak druženja sa lepom kriminološlinjom Juliom čiji je lik inspirisan slavnom glumicom Audery Hepburn, te se od skora u prodaji mogu novi brojevi ovog zanimljivog serijala.

Osnovu priče o ovoj nesvakidašnjoj dami smo pre nekoliko meseci imali prilike da vam predstavimo i moramo da naglasimo da Darkwood ne odustaje od svoje namere da uporedo sa početnim epizodama ovog uspešnog serijala objavljuje i neke novije priče, tako da se sada u prodaji mogu naći brojevi 2, 3 i 11.

U epizodi broj dva, pod naslovom Predmet ljubavi, prednost nosi predmet ljubavi, koju ovde nalazimo u različitim oblicima. To nam, između ostalog, omogućava da se upoznamo sa privatnim problemima glavnih junaka, a ljubav (u svojoj pomahnitaloj i sasvim neobuzdanoj formi) se u ovoj epizodi podmeće i kao osnovni motiv za izvršavanje surovih ubistava, što je svakako jedna od najčešćih i najzanimljivijih tema kriminalističkiog žanra.


Julia 2 - Predmet ljubavi

Naredna epizoda, U monstrumovom umu, nudi nešto suroviju priču o čovečjem prirodnom nagonu za ubijanje, pa se tako i na samoj naslovnici izdanja nalazi pomalo uznemirujuća slika. U ovoj epizodi narativni tok je promenjen, te je priča ispričana iz ugla jednog opasnog serijskog ubice. Ko je on, zašto voli da ubija i da li će Julia uspeti da reši ovaj nimalo jednostavan slučaj, saznaćte ukoliko pažljivo budete pratili radnju.


Julia 3 - U monstrumovom umu

Jedanaesta epizoda, Večni počinak, bavi se temama starosti i usamljenosti u kojoj se upoznajemo sa pričom sličnoj onima koje su proslavile spisateljicu Agathu Christie, s obzirom da je, ovaj put, zločin počinjen u jednom zatvorenom samotnom mestu, gde je broj osumnjičenih sveden na gotovo sve participante u radnji, a kao i u Kristinim romanima, Julia do rešenja dolazi metodom korišćenja svojih sivih ćelija.


Julia 11 - Večni počinak

Po svemu sudeći, ovaj serijal se u mnogome drži već razrađenih šablona koji vladaju u kriminalističom žanru, kao i temama s kojima smo nekada već imali prilike da se suočimo, ali istina je da Giancarlo Berardi ovu priču vodi na jedan svež i inteligentan način, što za serijal ovakvog žanra znači mnogo, a to je sigurno doprinelo činjenici da se danas serijal o ovoj simpatičnoj profajlerki nalazi među najprodavanijima u Italiji.

Strip Julia je standardnog Bonelli formata u crno-beloj tehnici i mekim koricama, ima 132 strane i cena jednog broja iznosi 300 dinara.

Povezane teme: Julia, Darkwood
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Portreti i recenzije