Novi Dilanov neprijatelj - John Ghost
06. sep 2014. @ 17:56  |  vesti

Novi Dilanov neprijatelj - John Ghost

Proslavljeni scenarista i glavni odgovorni urednik Dilana Doga, Roberto Rekioni, objavio je na društvenim mrežama sliku novog neprijatelja istraživača noćnih mora koji bi trebalo da zameni doktora Ksabarasa – misterioznog Džona Gousta (John Ghost). Iako još uvek nemamo više informacija o ovom liku, kakva je njegova uloga i kakav će uticaj imati na čitav serijal, Rekioni je u intervjuu sa Dejanom Ognjanovićem izjavio da novi negativac ''jeste čovek, ali radi stvari koje su prilično nehumane''.


Da se podsetimo, ovo nije jedini novi lik koji nas očekuje u predstojećem ''novom narativnom luku''. Imali smo prilike da vidimo i prve crteže inspektora Karpentera, lika koji dolazi na mesto inspektora Bloka kada ovaj (konačno) ode u svoju zasluženu penziju. Karpenter i Dilan se neće baš najbolje slagati i to će dosta otežati Dilanove istrage i uneti dodatne promene u serijal.

Takođe smo saznali i okvirni datum Blokovog odlaska u penziju. To bi trebalo da se desi krajem oktobra (u Italiji, mi ćemo ipak malo sačekati) u broju 338, epizodi pod nazivom ''Nikad više, inspektore Blok''. Scenario za ovu epizodu napisala je naša miljenica Paola Barbato, dok se olovke latio Bruno Brindizi. Naslovnicu koju vidite, uradio je gorepomenuti Anđelo Stano.

Primetićete da je ova naslovnica urađena po uzoru na čuvenu epizodu Amazing Spider-mana pod nazivom ''Spider-man no more''. Domaći čitaci su tu naslovnicu videlu na koricama 3 knjige ESSENTIAL Čudesnog Spajdermena. Ovo nije prvi put da crtači nalaze inspiraciju u ovoj naslovnici. Nešto slično je uradio i Leo Ortolani za jednu naslovnicu Ratman-a.

A koje nas još promene očekuju u jednom od naših omiljenih stripova, ostaje nam da vidimo. Ali jedno je sigurno - Dilan je sada u dobrim rukama. Tim scenarista koji čine Rekioni, Barbatova, Meda navikao nas je na, kao što to i dolikuje jednom horor stripu, veoma (ne)prijatna iznenađenja.


Povezane teme: dylan dog, bonelli
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Portreti i recenzije