Novi naslovi iz Fibre
22. dec 2011. @ 14:29  |  vesti

Novi naslovi iz Fibre

Jedna od retko vrednih i uspešnih izdavačkih kuća sa ovih prostora koje su prvenstveno opredeljenje za strip izdavaštvo, zagrebačka Fibra, ove jeseni je proslavila svoj peti rođendan, a ovog decembra nam je priredila iznenađenje od ukupno pet sasvim novih i sjajnih stripova.

Posle izvrsnog izdanja mini serijala "Opskurni gradovi", Fibra nam ovaj put predstvlja tri svetska strip bisera, a uz to i dva naslova u potpunosti hrvatske produkcije.

Sasvim novu ediciju Kolorka specijal otvoriće dva izvanredna izdanja. Prvo je strip "Izlazne rane" izraelskog autora Rutu Modana, dok je strip "Lajka" nacrtao i napisao Šveđanin grčkog porekla Nick Abadzis, a pored njih u je i album "Marcel Labrume" cenjenog italijanskog autora Attilija Micheluzzija koji predstavlja 25. broj edicije Orka.

Pored toga, Darko Macan i Igor Kordej autori su dva hrvatska dela kojim nas je Fibra "počastila" ovom prilikom. Macan je, u saradnji sa popularnim crtačem Danijelom Žeželjom, pokušao da predstavi slavnog superhoroja Kapetana Ameriku u nešto drugačijem svetlu, što će svakako privući verne domaće čitaoce, dok Kordejova knjiga "Zvijezde" predstavlja kolekciju kratkih priča koje je on stvarao u periodu od 1987. do 1994. godine, a koje su međusobno povezane osnovnim motivom koji se provlači kroz sve ove priče, a to je fenomen bliskih susreta između ljudi i vanzemaljskih stvorenja.

Povodom petogodišnjice rada, Marko Šunjić, čovek koji stoji iza Fibre, izjavio je sledeće:

"Iskreno, na početku ni sam nisam znao dokle će stići i kamo će je struje odnijeti, ali danas, rezimirajući učinjeno u ovih prvih pet godina ne mogu nego biti presretan i prezadovoljan. Ono što sam s Fibrom ostvario je više nego sam se i u snu mogao nadati: Fibra je pridobila povjerenje publike i ugled kod kritike objavivši zaista impresivnu nisku mahom iznimnih ostvarenja devete umjetnosti.

Zahvalio bih se svim Fibrinim suradnicima, u prvom redu Darku Macanu i Goranu Parlovu koji su joj kumovali, te Melini Mikulić koja joj je dala lice, ali i svima vama koji ste nas podržavali u proteklih pet godina; bez vas bi ova avantura bila nemoguća. Čast mi je i obaveza uzvratiti na ukazano povjerenje beskompromisno se držeći Fibrine izdavačke filozofije: samo dobri stripovi (u jednako dobrom izdanju)!" .

Nama na kraju ostaje samo da im poželimo (bar) još duplo više uspeha u narednih pet godina i da se na sceni održe još par decenija.

Sve navedene naslove i dodatne informacije o istim možete naći u našoj bazi stripova.

Povezane teme: Fibra, kolorka, orka, darko macan
FACEBOOK KOMENTARI ()
KOMENTARI (1)
Dr Shibby iz B.Luke (neregistrovan) @ 25. dec 2011. 22:14 #1
Danas je uzasno tesko se baviti izdavastvom, pogotovo stripovima... Zato je ovo sve za veliku pohvalu. Naprijed Fibra!
0 0
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Portreti i recenzije