Novi Spirou u čast poginulih u Charlie Hebdo masakru
19. jan 2015. @ 11:09  |  vesti

Novi Spirou u čast poginulih u Charlie Hebdo masakru

Spirou, jedan od najčuvenijih likova u francuskom stripu, odvažio se na bitan korak u karijeri: novi broj njegovog "žurnala" koji je izašao 16. januara u potpunosti je posvećen poginulim kolegama iz redakcije časopisa Charlie Hebdo.

U ovom broju učestvovalo je preko 150 umetnika i to na svega 52 strane stripa.

Celokupan profit od prodaje ovog izdanja biće doniran porodicama poginulih, a svaki primerak se prodavaje po ceni od 2.40 evra.

Na naslovnici ovog broja vidimo slavnog junaka kako otkopčava niformu liftboja i ispod nje vidimo majicu sa sloganom "Je suis Charlie". Na oficijelnom sajtu stripa do sada su skoro svaki dan izlazile ilustracije posvećene nastradalima.


Spirou je junak čija je slava uspela da probije granice rodne Francuske, te je dosta popularan i u našim krajevima, a s vremena na vreme Darkwood nas počasti sa specialom "Spitu i Fantazio" u ediciji Karusel.
FACEBOOK KOMENTARI ()
KOMENTARI (1)
mister jo (neregistrovan) @ 19. jan 2015. 14:36 #1
spiru je francusko-belgijski strip,koji izlazi godisnje,ne znam tacno od koje godine,inace zaista je dobar strip,radi se o potrcku koji radi u hotelu a njegov drug fantazio je novinar,njih dvojica upadaju u razne avanture.Drago mi je da sam imao prilike da ga procitam,ocenjuem ovaj strip od 1 do 10 cistom desetkom,preporucujem svim kolekcionarima.
0 0
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Portreti i recenzije