Novi strip "Američki vampir" po scenariju Stephen-a King-a
03. apr 2010. @ 10:13  |  izdanja

Novi strip "Američki vampir" po scenariju Stephen-a King-a

Vertigo

Mladi američki autor kratkih priča Skot Snajder i umetnik Rafael Albukerki objavili su u saradnji sa Stivenom Kingom novi strip serijal „Američki vampir“ u izdanju Vertiga. Serijal se ovih dana pojavio na američkom tržištu, a predstaviće čitaocima horor stripa novu vrstu vampira, prestupnika Divljeg zapada. Ovo nije prvi puta da se stvara strip na osnovu Kingovog književnog dela, ali je prvi put da na scenariju za strip radi upravo popularni pisac. Trenutno je potvrđeno da će King da napiše ukupno pet inicijalnih epizoda serijala. Prva epizoda sadrži dve priče dva autora.

Kingova priča nas vodi u Ameriku 1880, doba kauboja, mračnih pravila Divljeg zapada i zlokobnog vampira Skinera, snažnijeg i smrtonosnijeg od svih ostalih, dok Snajderova priča prikazuje dekadenciju i obmanu naizgled glamuroznog doba džeza i holivudskog nemog filma, gde Perl Džons, moderna i ambiciozna žena sa velikim snovima, ne sluti da je upravo tu čeka smrtonosna opasnost...

Zajednička saradnja je počela tako što je Snajder poslao Kingu priču sa željom da mu svetski priznat autor horor žanra napiše recenziju, na šta je King, nakon čitanja nacrta „Američkog vampira“ odmah pristao, i upitao postoji li mogućnost zajedničke saradnje.

Karen Berger, potpredsednica izdavačke kuće Vertigo, izjavila je da je istinski prijatno iznenađenje što je pisac poput Stivena Kinga postao deo priče o „Američkom vampiru“. Činjenica da je to prvi Kingov strip, kao i da je nastao na osnovu Snajderovog koncepta, prema mišljenu Bergerove, zaista je velika stvar za izdavačku kuću Vertigo... I svakako obećava kvalitet i svetsku popularnost.FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Portreti i recenzije