Od signala do šuma / Darkwood
Klik za veću sliku

Od signala do šuma

0.0 (0)
Izdavač: Darkwood
Datum izdavanja: 16. mar 2012.
Scenario: Neil Gaiman
Crtež: Dave McKean
104 strana
Domaći izdavač Darkwood ima tu čast da vam predstavi svoju novu ediciju simbolično nazvanu Supernova, koja bi, po rečima urednika, trebala da „predstavi ona ostvarenja iz domena Devete umetnosti, koja su svojom originalnošću ostavila dubok pečat na svetskoj kulturnoj sceni“.

Prvo izdanje iz ove edicije je jedan po svemu specifičan strip zvani „Od signala do šuma“ koji predstavlja jedan iz niza primera uspešne stradanje između dva strip majstora – Nila Gejmena i Dejva Mekina

Ovi umetnici su pre pomenutog stripa sarađivali gotovo na svim izdanjima serijala „Sendmen“ za koje je Mekin uglavnom radio korice, kao i na grafičkim novelama „Violent Cases“, „Black Orchid“, „Mr. Punch“, a ostavili su zajednički trag i na serijalu „Hellblazer“. Kod nas je 2004. godine objavljena i dečja knjiga „Dan kada sam trampio tatu za dve zlatne ribice“ na kojoj su, takođe, Gejmen i Mekin udružili snage. Pored toga, Mekin je isutrovao veliki broj Gejmenovih knjiga, a 2005. godine je napravio svoj prvi film za čiji je scenario bio potpisan upravo pomenut pisac. Ova dečija fantazija koja, kao i većina njegovih ilustracija, predstavlja kombinaciju digitalne animacije i igranog filma, izazvala je pomešane reakcije od strane kritike. Ipak, to nije jedinstveni slučaj kada su u pitanju dela za koja je zadužen ovaj neograničeno maštoviti tandem, te se može slobodno reći da neka od pomenutih dela jednostavno nisu baš za svakoga.

„Od signala do šuma“ je jedna kompleksna, mračna novela specifične naracije koja na vizualnom nivou ostavlja vrlo upečatljiv utisak. Ona govori o jednom starom filmskom stvaraocu koji se naazi na samrti i njegovom hipotetičkom poslednjem filmu, dok nam u osnovi pruža jedan interesantan pogled na problem prolaznosti i surove nazaustavljivosti vremena.

Pregled izdanja, kao i dodatne informacije o izdanju možete pogledati na stranici Darkwooda

FACEBOOK KOMENTARI ()
KOMENTARI (1)
Gmija (neregistrovan) @ 22. mar 2012. 21:27 #1
He, he... U tekstu piše:
,,koji predstavlja jedan iz niza primera uspešne stradanje između dva strip majstora''.
Uspešne ,,stradanje'' dva majstora. :D
0 0
DODAJ KOMENTAR
(ime)
Povezana izdanja (11)

Divljak
Biblioteka Meandri 1

Crna Orhideja
Supernova 6

Milostive gospe
Sendmen 9

Knjige magije
Knjige magije

Kraj svetova
Sendmen 8

Kratki životi
Sendmen 7

Igram se tebe
Sendmen 5

Sezona izmaglice
Sendmen 4

Lutkina kuća
Sendmen 2

Zemlja snova
Sendmen 3

Portreti i recenzije