Ovog petka u Novom Sadu tražimo izgubljenog člana Bitlsa!
14. dec 2015. @ 18:21  |  vesti

Ovog petka u Novom Sadu tražimo izgubljenog člana Bitlsa!

18. decembar, Kosovska 21a, sa početkom od 19 časova

Nedavno otvorena novosadska galerija "G Spot" i kafe Graffiti ugostiće ovog petka dve promocije posvećene stripu.

Prva se odnosi na premijeru grafičkog romana "Baby's in Black" mladog nemačkog umetnika Arnea Belstorfa. Roman obrađuje "hamburške godine" tada još nepoznatog benda iz Liverpula i priču o Stjuartu Satklifu, izgubljenom "petom Bitlsu".

Ovaj rad jednog od najvažnijih predstavnika "novog nemačkog stripa" nastao je na osnovu njegovih razgovora sa čuvenom fotografkinjom Astrid Kirher, partnerkom Stjuarta Satklifa, koja je u velikoj meri zaslužna za vizuelni identitet grupe (što bi se reklo "od šiški do crnih rolki") koji je proizveo čuvenu Bitlmaniju.


U okviru istog programa održaće se i promocija kapitalnog izdanjaThe Rubber Soul Project. U pitanju je dvostruki CD u kutiji, sa monografijicom, tekstovima Gorana Skrobonje i silnom memorabilijom. Za ilustraciju je zadužen legendarni Igor Kordej.

Na promociji će govoriti cenjeni gosti Goran Skrobonja i Rastko Ćirić.

U okviru ove večeri biće postavljena i izložba tabli i crteža iz grafičkog romana "Baby's in Black" koji izdaje novosadska kuča Komiko, a uz to sledi i projekcija filmova i slajdova, uz muzičko tribjut veče sve do fajronta.

Tokom promocija, grafički roman "Baby's in Black" i CD izdanje "Rubber Soul Project" prodavaće se po promotivnim cenama.

Ulaz na ovaj događaj je besplatan.

FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Portreti i recenzije