Pogledajte pilot epizodu potencijalne serije o čuvenom strip junaku
17. maj 2017. @ 10:21  |  vesti

Pogledajte pilot epizodu potencijalne serije o čuvenom strip junaku

... znate već o kome se radi

Još jedna neoficijelna adaptacija serijala "Dylan Dog" stigla je pred fanove. Ovaj put, radi se o pilot projektu iz Austrije.

Iza njega stoje mladi filmski umetnici Kevin Kopacka i Alexander Bakshaev koji iza sebe imaju nekoliko indi horor ostvarenja. U Kevinovom slučaju oni su obično inspirisani Argentovim klasicima, dok se Alexander do sada uglavnom fokusirao na sleševe. Kao veliki poštovaoci serijala "Dylan Dog", bacili su se na produkciju serije inspirisane čuvenim stripom, u pomoć su im pritekli brojni fanovi serijala. Rezultat njihovog truda sada je pred vama.

Prva tridesetominutna epizoda nosi naslov "Dream of the Living Dead" i u njoj su, na ovaj ili onaj način, prikazani gotovo svi motivi koje vezujemo za voljeni serijal. Međutim, kako je ovo ipak neoficijelna adaptacija za koju Kopacka nije dobio puna prava, postoje male izmene u odnosu na originalni materijal. Prva i osnovna je to što se Dylan ovde preziva Dawn (Zora). No, aluzije su i više nego očigledne tako da ćete se lako snaći.


Dylanov lik tumači anonimac Ford Everret čije "prezime" fanovima serijala i te kako poznato. Morganu glumi Denise Ankel, dok se u ulozi inspektora Blo... pardon, inspekora Mahlowa našao Harry Baer, nemački glumac sa dugim stažom.

Budućnost serije ipak zavisi od enuzijazma i pomoći fanova. Seriju finansijski možete pomoći putem platforme Crossbones, a sve novosti se redovno objavljuju na Fejsbuk stranici projekta.

A sada pogledajte pilot i javite nam kako vam se svideo. U videu su dostupni titlovi na engleski, nemački, italijanski i srpski jezik.


Kratka istorija filmskih adaptacija o Dylanu
Pre samo par godina Dylan Dog je dobio odličnu adaptaciju u formi kratkog amaterskog filma "Žrtva slučajnih okolnosti" koju iskreno preporučujemo jer je atmosfera u filmu apsolutno pogođena.

Ono što vam ni u najluđim snovima ne bismo preporučili je zvanična (čitaj: generička) adaptacija "Dead of night" iz 2010. koju treba zaobilaziti u širokom luku. Loš film u svakom mogućem smislu.

Na kraju, tu je remek-delo B produkcije "Dellamorte Dellamore" (iliti "Cemetary Man"). Film je prethodnik priče o Dylanu Dogu kakvog danas znamo, a zasnovan je na starom romanu Tiziana Sclavija na osnovu kog je autor kasnije oformio Dylanov lik. Da sve bude bolje, glavnu ulogu u filmu tumači Rupert Everret glavom i bradom. Drugim rečima, obavezna filmska literatura za sve fanove.

Nadamo se da će jednog dana to važiti i za seriju.
Povezane teme: dylan dog
FACEBOOK KOMENTARI ()
KOMENTARI (1)
Chico (neregistrovan) @ 06. jul 2017. 16:59 #1
svaki idiot moze da glumi dilana a za Zagora bi trebale godine da se nadje savrsen glumac.Svijet je pun glupih dilana i gruca,A SAMO JE JEDAN ZAGOR!!!!!
0 0
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Portreti i recenzije