Potvrđeni gosti za Deseti Hercegnovski strip festival
21. jul 2016. @ 10:23  |  vesti

Potvrđeni gosti za Deseti Hercegnovski strip festival

Udruženje ljubitelja stripova „Hercegnovski strip festival“ već devet godina uspješno organizuje jedini festival stripa u Crnoj Gori – „Hercegnovski strip festival“(HSF). Naša je želja da u 2016 godini ovaj festival svojim desetim izdanjem koje će se održati od 2. do 7. septembra, potvrdi da je manifestacija od izuzetnog značaja za Herceg Novi i Crnu Goru.

U tom kontekstu je i povratak u Herceg Novi Williama Simpsona, storibordera najpopularnije planetarne TV serije „Igra Prestola“, koji je u bogatoj karijeri crtao Betmena, Sudiju Dreda, Transformerse, Indijanu Džonsa, Osmog Putnika i još mnogo toga, a koji je bio naš gost u februaru na prvom zimskom strip vikendu.

Pored njega možemo potvrditi da će Desti HSF uveličati Mike Collins (Superman, Batman, Flash, Wonder Woman, Justice League, 2000 AD, Dr.Who...), Guillermo Ortego (Batman, Avengers, Lobo, Spectre... ), Walter Trono (Dragonero, Dylan Dog, SBE...), Milorad Vicanović Maza (Wunderwafen, Lady Spitfire, Jour J...), Yacine Elghorri (Futurama, Titan AE, Evolution, The Fantastic Four, Thru the Moebius Strip), Igor Kordej – najveći strip crtač sa ovih prostora svih vremena, te Sonja Gašperov, Dragan Paunović, Pavle Zelić, Dejan Šijuk, Jana Adamović, Dragana Kuprešanin. Takođe, najavljujemo i jedno nevjerovatno iznenađenje u režiji Ambasade Republike Italije, koja je početkom godine potvrdila nastavak podrške Festivalu i priprema dovođenje gosta iznenađenja za jubilarni festival. Uz stalne prijatelje HSF-a, ove godine je sa nama i Sixt rent-a-car, pa će Deseti Hercegnovski strip festival biti nešto najspektakularnije što je naš grad, Crna Gora, pa i region uopšte doživio kada je riječ o svijetu devete umjetnosti.

Na listi gostiju su po automatizmu ljudi koji su na festivalu prisutni svake godine i koji čine njegov integralni dio - Tihomir Tikulin Tico, Vladimir Vesović i Mirna Martinović koji su zaduženi za radionice, postavke izložbi i ostale programe HSF-a, kao i mladi autor iz Podgorice, Luka Cakić.

Izložbe na jubilarnom HSF-u pratiće dosadašnju formulu organizacije, a u planu su i prateći muzički sadržaji ukoliko to budžet dozvoli. Jubilarni festival to definitivno zaslužuje, s obzirom na to da su muzički programi bili sastavni dio i prvog, inauguralnog festivala.

Podsjećamo vas da, uz redovni program koji je sa detaljnim istorijatom HSF-a opisan u dokumentu u prilogu, ove godine prvi put, a pod pokroviteljstvom svojih dugogodišnjih saradnika i prijatelja, kafana-picerijom „Atelier“ iz Herceg Novog imamo NAGRADNI KONKURS ZA KRATKI STRIP - ,,COMIC ATELIER’’. Na taj način postajemo prvi strip festival u regionu koji ima nagradni konkurs sa sve tri novčane nagrade. Konkurs, čija je kafana ili boemski život, će biti otvoren do samog početka festivala, a nagrade su 250 eura za prvoplasirani rad, 150 eura za drugoplasirani i 75 eura za trećeplasirani rad.

FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Portreti i recenzije