Povratak Šerloka Holmsa u striparnice
25. jan 2016. @ 10:28  |  vesti

Povratak Šerloka Holmsa u striparnice

Nakon što smo odgledali fantastični božićni specijal sa Benediktom Kamberbačom i Martinom Frimanom u kome se Holms i Votson vraćaju u viktorijansko doba, pomislili smo da ćemo morati da se načekamo do neke sledeće avanture čuvenog detektiva iz ulice Bejker. Ali komšije iz izdavačke kuće Libellus su nas, onako novogodišnji, lepo obradovale istovremeno izdavši dva nova stripa o Šerloku Holmsu.


Scenario potpisuje Francuz Sylvain Cordurié, dok je za crtež zaslužan niko drugi do Nišlija Vladimir Krstić – Laci. Ovaj tandem smo već imali prilike da upoznamo u mini-serijalu Šerlok Holms i Londonski vampiri koji je Libellus izdao još 2010. godine, ali izgleda da je došlo vreme da se nastavi sa izdavanjem, barem na ovim prostorima. Ovaj strip serijal se malo razlikuje od originalnih priča Artura Konana Dojla gde svaka misterija ima potpuno racionalno objašnjenje. Ali Francuzi su odlučili da bi bilo interesantno da vidimo kako bi se Šerlok Holms izborio sa nečim natprirodnim. A nakon vampira, na red je došao Nekronomikon.

Radnja nas odvodi daleko izvan Londona, ovoga puta na Antarktik i na ekspediciju na koju se Holms uputio nakon što je porazio vampira Selimesa. Ali nije lako raskrstiti sa prošlošću i niz nepredvidivih događaja nateraće Holmsa da se vrati. Stvorenja iz tame su se ponovo probudila, a u novoj borbi, znanje je najveće oružije, ali postoje neke tajne od kojih bi ljudi trebalo da se drže podalje i knjige koje nikada ne bi trebalo da se otvore.

Libellus je odmah izbacio oba broja u ograničenom tiražu. S obzirom na stranice u koloru i tvrdi povez, moramo priznati da ovaj strip vredi svaku paru. Komplikovan zaplet koji je osmislio Cordurié i maeastralni Lacijevi potezi oduševiće ne samo fanove kriminalistike i Šerloka Holmsa, već i svakog iskrenog ljubitelja devete umetnosti.

Stripove možete kupiti ili poručiti u striparnicama Darkwood i Alan Ford.


FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Portreti i recenzije