Predstavljamo vam strip reviju Kiša
27. jan 2012. @ 09:13  |  vesti

Predstavljamo vam strip reviju Kiša

U narednom periodu u prodaji će se naći treći broj strip revije Kiša koju izdaje Udruženje ljubitelja devete umetnosti Svet stripa. Prethodna dva broja doživele su velike pohvale od strane ćitalaca, te verujemo da će i izdanje koje sledi, takođe, zadovoljiti njihove (visoke) kriterijume.

U ovom broju će krenuti feljton Zorana Stefanovića "Sloboda, jednakost, strip!" koji će izlaziti u narednih nekoliko brojeva revije Kiša. Feljton je o srpsko-francuskim stripskim vezama koje predstavljaju najplodniju saradnju naša dva naroda u oblasti kulture.

Pored toga, u reviji će se naći i intervjui sa uvek angažovani i aktuelnim autorima Aleksom Gajićem, Zoranom Janjetovom i Markom Stojanovićem, kao i tekstovi o Stripoteci, Tintinu, izdavačkoj kući Lavitint i Salonu stripa, a biće otvoren i konkurs sa kratki strip.


Ovaj broj donosi nekoliko premijernih stripova, a to su "Vekovnici", "Skrep Buk”, "Dani ponosa i inata", kao i pobednik ovogodišnjeg Salona stripa pod nazivom "Ispisnici". Pored svega toga, ovo izdanje Kiše predstavlja i eksluzivan strip u koloru i na masnom papiru (štampan u sredini revije da može lako da se istrgne). U pitanju je omnibus “Bombi”, strip izdavačke kuće Lavirint koji smo do sada imali prilike da vidimo u okviru pojedinih izdanja serijala “Zabava za celu porodicu”.

Potrebno je istaći da je Udruženje Svet stripa osnovano je kao nestranačko, nevladino i neprofitno udruženje, radi ostvarivanja zajedničkih ciljeva u oblasti vizuelnih umetnosti, kroz obrazovanje, izdavaštvo i promociju stripa uopšte, te da sav profit od prodaje ovih revija ide svim autorima koji su učestvovali u njihovom nastanku. Puna cena revije Kiša iznosi 250 dinara, dok je za članove Udruženja cena nešto manje I iznosi 150 dinara.

Povezane teme: kiša, svet stripa, lavirint
FACEBOOK KOMENTARI ()
KOMENTARI (2)
enerđija (neregistrovan) @ 20. feb 2012. 17:51 #1
ja sam čuo da ova revija organizuje neki konkurs za crtanje stripova ?
0 0
Svet stripa (neregistrovan) @ 24. mar 2012. 13:46 #2
Da. Konkurs je raspisan i traje do 31. maja.
Više o konkursu na ovoj adresi:

www.svetstripa.net/t678-konkurs-za-kratki-strip

Svet stripa se zahvaljuje administratorima sajta www.happynovisad.com na predstavljanju naše revije.
0 0
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Portreti i recenzije