Prijatelji 2: Naseči mi 'leba i parizer na koso / Prijatelji / Schlitz Comics
Klik za veću sliku

Prijatelji 2: Naseči mi 'leba i parizer na koso

0.0 (0)
Junak / serijal: Prijatelji
Broj: 2
Izdavač: Prijatelji / Schlitz Comics
Datum izdavanja: 01. jan 2013.
Scenario: Marko Todosijević, Vladimir Petković, Tihomir Kostić
Crtež: Marko Todosijević, Vladimir Petković
44 strana
Humoristički strip serijal "Prijatelji" prvobitno je nastao 2006. godine u obliku samizdata-fanzina. Prvi ciklus serijala imao je pet brojeva, a u aprilu 2012. strip je ponovo pokrenut, tako da se pred nama sada nalazi drugi ciklus serijala, koji se u nekoj meri razlikuje od prethodnog. 

Naime, "Prijatelji" su nastali od ideje da stvarnost u kojoj živimo predtave na što vispreniji način, rugajući se problemima i idiotlucima na koje nailazimo svaki dan. Novi "Prijatelji" su moderniji, pa tako i nešto bolje nacrtani od starih, tako da će ljubitelji klasičnog humorističkog izraza u ovom stripu naći ono što ih zanima.

Idejni tvorac i glavni autor serijala je Marko Todosijević Mrvaks koji, bar kako piše u njegovoj kratkoj biografiji, samo "povremeni" crtač i pisac stripova. Pre šest godina, on je za ovaj projekat zainteresovao svoje prijatelje Vladimira Petkovića Vlapeta i Tihomira Kostića Kovenanta - i avantura je počela. 

U drugom broju drugog ciklusa, koji vam ovom prilikom predstavljamo, originalnoj trojci su su priključili i ilustratori Brivoje Grbić i Saša Arsenić (koji je nacrtao naslovnu stranu). 

"Naseči mi 'leba i parizer na koso" će izaći iz štampe rokom januara, a njegova promocija će biti održana likovnom centru ''Šumatovačka', no tačan datum događaja još uvek nije poznat, ali biće objavljen u skorije vreme, pa ukoliko ste zainteresovani za ovaj serijal, savetujemo vam da pratite "Prijatelje" putem njihove Facebook stranice i  bloga. Detaljne informacije o serijalu možete pročitati na njegovoj Wikipedia stranici.FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)
Povezana izdanja (1)

Portreti i recenzije