Promocija grafičkog romana "Tito" u utorak u Novom Sadu
27. jul 2015. @ 13:31  |  vesti

Promocija grafičkog romana "Tito" u utorak u Novom Sadu

Povodom izlaska iz štampe grafičkog romana „Tito“, izdavačka kuća ROSENCRANTZ vas poziva na promociju, koja će se održati u kafeu Kabare u Novom Sadu, Vojvode Šupljikca 26 (kod Socijalnog), u utorak, 28. jula sa početkom u 20 časova.

U okviru promocije čitaoci će moći da nabave ovo izdanje po promotivnoj ceni, kao i druga izdanja ROSENCRANTZ-a, kao i da porazgovaraju sa autorima i dobiju njihove posvete.

Grafički roman „Tito“ je prvo delo ove vrste mlade beogradske umetnice Jelene Vučić.

Jelena je rođena 1993. godine u Beogradu, gde pohađa Fakultet primenjenih umetnosti u klasi Rastka Ćirića. Pohađala je školu stripa „Đorđe Lobačev“. Na 6. Međunarodnom salonu stripa u Beogadu dobila je glavne nagrade za najbolji rad i najbolju ideju u kategoriji „Mladi lavovi“. Glavnu nagradu osvojila je i na izložbi grafike LinoART 2014. godine. Ove godine je imala i prvu samostalnu izložbu u Beogradu, a učesnica je i na više zajedničkih izložbi.

„Tito“ je nastao po scenariju Predraga Đurića.


Ukratko o grafičkom romanu „Tito“:

Novi Sad, 2050. godina. Grad je razoren nakon višegodišnjeg građanskog rata u kojem su stradali i roditelji petnaestogodišnjeg Tita. On živi sa dedom koji mu priča priče iz svog detinjstva, čiji je glavni junak Tito po kome je mladić dobio ime. Tito uglavnom odrasta na ulici družeći se sa opasnim momcima. Ali − nakon što sazna da u gradu postoji ilegalni pokret otpora prema vlastodršcima koji se neprestano bogate dok narod umire od gladi, Tito odlučuje da im se pridruži. Čeka ga surova borba na život i smrt...

Preview ovog dela možete prelistati OVDE. Više informacija o izdanju i njegovoj ceni nađite na sajtu izdavača.

Povezane teme: domaći strip
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Portreti i recenzije