"Propovednik" dolazi na male ekrane
11. feb 2014. @ 10:17  |  vesti

"Propovednik" dolazi na male ekrane

Ono što se već mesecima unazad šuškalo ovih dana konačno je potvrđeno: američka televizijska kuća AMC odobrila je TV adaptaciju kultnog strip serijala "Propovednik" (Preacher).

Za ovaj projekat već su se prikačila velika imena i velika očekivanja, pošto je za ekranizaciju fantastičnog stripa koji su stvorili Garth Ennis i Steve Dillon zadužen producentski tandem u sastavu Seth Rogen i Evan Goldberg.

Njih dvojica su odavno na glasu kao veliki ljubitelji devete umetnosti, a "Propovednik" im neće biti prva ekranizacija, pošto su već na veliki ekran preneli Zelenog Stršljena.


Pored popularnog holivudskog producentskog dvojca, za TV verziju "Propovednika" kao de fakto prvi čovek projekta angažovan je pisac i producent Sam Catlin poznat po svom radu na TV seriji "Breaking Bad".

Povodom ozvaničenja ovog projekta oglasio se i Garth Ennis, jedan od kreatora stripa, koji je izrazio zadovoljstvo činjenicom da i Rogen i Goldberg i Catlin jako dobro razumeju "Propovednika", te obznanio da će i on i Steve Dillon biti uključeni u razvoj serije.

Povezane teme: Propovednik, seth rogen, preacher
FACEBOOK KOMENTARI ()
KOMENTARI (1)
Shibby (neregistrovan) @ 11. feb 2014. 13:01 #1
Fantastičan strip. Prva tri trejda je još prije par godina objavio Beli Put, a sad je štafetu preuzeo Darkwood. Nedavno sam kupio taj četvrti broj - odličan je, preporučujem. Koliko čujem, Darkwood će izgurati Propovednika do kraja, kao i Sendmena i Sin City.
0 0
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Portreti i recenzije